Tgrt Haber

Son dakika! Gizli buluşma doğrulandı: Putin isyan sonrası Wagner lideri Prigojin ile görüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
10 Temmuz 2023 13:47 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 17:36
Son dakika! Gizli buluşma doğrulandı: Putin isyan sonrası Wagner lideri Prigojin ile görüştü

Son dakika haberi: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Wagner paralı asker grubu lideri Evgeny Prigojin ile 29 Haziran'da Kremlin'de görüştüğünü açıkladı.

Rusya​'da darbe girişimine kalkışarak büyük krize yol açan ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun da aracılığıyla isyanı durdurup ülkeyi terk etmeyi kabul eden Rus paralı asker grubu Wagner​'in lideri Prigojin​'in akıbeti merak konusuyken, Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bir süredir ortaya atılan gizli görüşmeyi isyandan günler sonra doğruladı. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in isyan girişiminden beş gün sonra Wagner'in kurucusu Prigojin ve özel ordunun liderleriyle Kremlin'de bir araya geldiğini açıkladı.

KREMLİN'DE 3 SAATLİK GÖRÜŞME

TürkRus'un aktardığına göre; Peskov, "Gerçekten de başkanın böyle bir toplantısı oldu. 35 kişiyi davet etti. Tüm müfreze komutanları ve şirketin yönetimi katıldı. Prigojin'in kendisi dahil. Bu görüşme 29 Haziran'da Kremlin'de gerçekleşti. Yaklaşık üç saat sürdü" dedi. Peskov, bu görüşmenin detaylarının bilinmediğini kaydetti.

PUTİN WAGNER'E SEÇENEK SUNDU

Putin, komutanların yaşananlara dair kendi açıklamalarını dinlerken, onlara istihdam ve savaş için daha fazla seçenek sundu. Kremlin Sözcüsü Peskov, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Komutanlar (24 Haziran'da) olanlarla ilgili kendi yorumlarını özetlediler. Devlet Başkanı'nın ve başkomutanlığın sadık destekçileri ve askerleri olduklarını vurguladılar. Anavatan için savaşmaya devam etmeye hazır olduklarını da söylediler."

PUTİN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Sözcü Peskov, Putin'in Türkiye ziyaretinin tarihinin bilinip bilinmediği sorusuna "Hayır, bilinmiyor" dedi. Peskov ayrıca, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin şu anda programda olmadığını, tahıl anlaşmasının tartışılması gerekiyorsa bunun gerçekleşeceğini, ancak şu ana kadar bu konuda yeni bir gelişme omadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...