Tgrt Haber

Son dakika! Hamas, 2 ABD'li esiri serbest bıraktı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 19:21 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 21:57
Son dakika! Hamas, 2 ABD'li esiri serbest bıraktı

Son dakika haberi: Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları, Katar'ın çabalarına cevap olarak iki ABD'li esiri (anne ve kızı) insani gerekçelerle serbest bıraktıklarını duyurdu.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrası Filistin​ halkına savaş açan İsrail, uluslararası hukuku ihlal ederek saldırılarını sürdürüyor.

Çatışmaların 14. gününde ölen Filistinlilerin sayısı 4 bine yaklaştı. Ablukaya aldığı Gazze​'ye insani yardımları engelleyen İsrail, ayrıca elektrik ve suyu keserek Filistin halkını sağlık hizmetlerinden de yoksun bırakıyor.

İsrail ile çatışmalar devam ederken Hamas, Aksa Tufanı operasyonu sonrasında Gazze’de 200 ila 250 arasındaki kişiyi rehine​ olarak elinde tuttuğunu açıklamıştı.

ABD'Lİ 2 REHİNE SERBEST

 Rehinelere insani hukuka uygun davrandığını belirten Hamas, farklı milletlerden ellerinde olan tutsakları, "koşullar izin verdiğinde serbest bırakacaklarını" açıkladı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, ABD vatandaşı anne ve kızı serbest bıraktığını duyurdu

İzzeddin el-Kassam Tugayları açıklamasında "Katar'ın çabalarına yanıt olarak iki ABD'li esiri (anne ve kızı) insani gerekçelerle serbest bıraktık" dedi.

Son dakika! Hamas, 2 ABD'li esiri serbest bıraktı

Kassam Tugayları, 11 Ekim'de de çatışmalar esnasında esir aldığı Yahudi yerleşimci kadınla çocuklarını da serbest bırakmıştı. 

'TAKAS ETMEK İSTİYORUZ'

Geçtiğimiz günlerde Hamas'ın eski lideri Halid Meşal'den de bir açıklama gelmişti. Meşal, İsrail'in elinde yaklaşık 6 bin Filistinli rehine olduğunu; onları ellerindeki İsrailli rehinelerle değiştirmek istediklerini dile getirmişti. 

RUSYA'DAN REHİNE AÇIKLAMASI

Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Hamas’ın İsrail’e saldırısı sırasında ele geçirdiği ve şu anda Gazze Şeridi’nde tutulan 200 rehine için Hamas ile temas halinde olduklarını söyledi. 

Viktorov, “Elbette Hamas temsilcileriyle temaslarımız var ve her şeyden önce İsrailli sivillere yönelik terörist saldırının ilk gününden beri Hamas militanları tarafından yakalanan rehineleri bulundukları yerlerden kurtarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Viktorov, Rusya’nın Filistin-İsrail sorununun çözümüne katkı sağlamaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...