Tgrt Haber

Son dakika! Hamas'tan kara harekatına hazırlanan İsrail'e tehdit: Gazze mezarlığınız olacak!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 22:17 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:56
Son dakika! Hamas'tan kara harekatına hazırlanan İsrail'e tehdit: Gazze mezarlığınız olacak!

Son dakika haberi: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida yaptığı açıklamada, “Gazze'ye karadan giriş tehdidi bizi korkutmuyor. Her türlü acımasız güçle başa çıkmaya hazırız ve Gazze işgalciler için yalnızca bir mezarlık olacak” dedi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından başlayan çatışmaların 10'uncu gününde İsrail, Gazze​'yi bombalamaya devam ediyor.

Bölgeyi ablukaya alan İsrail ordusu, kara harekatı için sınırdaki askeri yığınağını günden güne artırmaya başladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida ise İsrail'in Gazze'ye karadan giriş tehdidinin kendilerini korkutmadığını söyledi.

'GAZZE İŞGALCİLER İÇİN MEZARLIK OLACAK'

Her türlü acımasız güçle başa çıkmaya hazır olduklarını kaydeden Ubeyde, "Gazze işgalciler için yalnızca bir mezarlık olacak" dedi.

'200-250 ARASINDA İSRAİLLİ REHİNE ELİMİZDE'

Gazze Şeridi’nde el-Kassam Tugayları'nın elinde 200 ila 250 arasında İsrailli rehinenin bulunduğunu belirten Ubeyde, geri kalanların ise direniş gruplarına ve diğer yerlere dağıtıldığını açıkladı.

'BOMBARDIMANDA 22 REHİNE HAYATINI KAYBETTİ'

Ubeyde, farklı milletlerden bir grup tutuklularında olduğuna değinerek, " Onları misafirimiz olarak görüyoruz ve saha koşulları serbest bırakılmalarına izin verdiği anda bunu yapacağız. İsrail bombardımanında şu ana kadar 22 rehine hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN-İSRAİL ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından başlayan çatışmaların 10'uncu gününde devam ediyor. Çatışmalarda bilanço giderek ağırlaşırken İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bin 750'ye yükseldi, 9 bin 700 kişi de yaralandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının saldırıya geçtiği 7 Ekim'den bu yana yaralananların sayısının 3 bin 968'e yükseldiğini açıkladı. Çatışmalarda 286'sı asker bin 300 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 500 kişi yaralandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...