Tgrt Haber

Son dakika! Hizbullah İsrail'e sızdı: Bölgeden çatışma ve siren sesleri yükseliyor...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 20:12 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 23:43
Son dakika! Hizbullah İsrail'e sızdı: Bölgeden çatışma ve siren sesleri yükseliyor...

İsrail-Hamas savaşında çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşa Hizbullah'ın da dahil olması üzere İsrail'de büyük panik hakim. Hizbullah'ın Lübnan üzerinden İsrail'e İHA'larla saldırı düzenlemesinde sonra, herhangi bir sızma girişimine karşı sınır işaret fişekleri ile aydınlatılıyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre, Hizbullah, Lübnan sınırından İsrail'e sızdığı aktarıldı.

Hamas​'ın geçtiğimiz cumartesi günü İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan İsrail-Hamas savaşı beşinci gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail hayatını kaybeden vatandaşlarının sayısının bin 200'ü aştığını açıklarken, Filistin'de ise şu ana kadar ölenlerin sayısı bin 200'e ulaştı.

KARA HAREKATI AN MESELESİ...

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın "Tam taarruza geçiyoruz" açıklaması sonrası bölgede İsrail'in kara harekatına başlayacak endişeni artmaya başladı. Gallant'ın bu açıklamaları sonrası İsrail'in kara harekatına başlaması an meselesi olarak görülüyor... İsrail ordusu olası bir kara operasyonu için Gazze sınırına 300 bin asker dizerken, savaş için muhalefetin de dahil olduğu Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulması için karar alındı.

GAZZE'YE FOSFOR BOMBALARIYLA SALDIRIYORLAR 

ABD'nin en büyük savaş gemisi de Tel Aviv'e destek için Doğu Akdeniz'e konuşlandı. Gazze şeridindeki tek elektrik santralinin yakıtının tükenmesiyle elektrikler tamamen kesildi. İsrail ordusu Gazze Şeridi​'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere yasaklı fosfor bombasıyla saldırıyor.

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde 'tarafsız değiliz' açıklaması yapan Hizbullah da İsrail'i hedef almaya başlamıştı. Lünan sınırından füze ve İHA'larla İsraili hedef alan Hizbullah, İsrail ordusunu büyük paniğe soktu.

HİZBULLAH İSRAİL'E SIZDI

Hizbullah'ın Lübnan üzerinden İsrail'e İHA'larla saldırı düzenlemesinde sonra herhangi bir sızma girişimine karşı İsrail, sınırı işaret fişekleri ile aydınlatıyor. Gelen son bilgilere göre; Hİzbullah'ın sızma girişiminin gerçekleştiği bildirildi. Bölgeden çatışma ve ve siren sesleri yükseliyor...

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...