Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi! Hedefler belli, ABD'ye bilgi verdi! Gerilim had safhada

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
16 Ekim 2024 09:18 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 13:10

Son dakika haberi... İsrail'in Safed şehrini hedef alan Hizbullah 50 füzeyle saldırı düzenledi. Füzelerin bazılarının Demir Kubbe tarafından engellendiği belirtildi. Hizbullah'ın saldırıları karşısında atağa geçen İsrail, Beyrut'un güneyinde bir silah deposunu havaya uçurdu. Hizbullah'ın çoğunlukta olduğu Dahiye bölgesine ise hava saldırıları devam ederken İsrail medyasının duyurduğu bir haber bölgedeki gerilimi artırdı. Kanal 12 televizyonu İsrail'in İran'a saldırmasının 'an meselesi' olduğunu açıkladı. İsrail'in Lübnan'ın Nebatiye bölgesine saldırısında ise belediye başkanının öldüğü bildirildi. İşte bölgede yaşanan sıcak gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • LÜBNAN İSRAİL'İ BMGK'YE ŞİKAYET ETTİ
  • İSRAİL DENİZDEN DE SALDIRDI
  • İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI 'AN MESELESİ'
  • İSRAİL'DEN NEBATİYE'YE SALDIRI: BELEDİYE BAŞKANI ÖLDÜ
  • HİZBULLAH'TAN FÜZELİ VE TOPLU SALDIRI
  • ABD'Lİ SENATÖRDEN BIDEN'A İSRAİL BASKISI
  • İRAN TEHDİDİNE KARŞI ABD ADIMI
  • DAHİYE BÖLGESİNE HAVA SALDIRISI
  • HİZBULLAH'IN SİLAH DEPOSU VURULDU
  • LÜBNAN'DAN İSRAİL'E 50 FÜZE
  • HERZOG'TAN ATEŞKES İDDASI: HİZBULLAH REDDETTİ
  • İSRAİL VURDU LÜBNAN'DA ÇOK SAYIDA CAN KAYBI
  • HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E DARBE

16.10.2024 13:01

LÜBNAN​ İSRAİL'İ BMGK'YE ŞİKAYET ETTİ

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kent ve beldelerine saldırılarını sürdüren İsrail'i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayet ettiğini duyurdu.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkeye yönelik İsrail saldırılarının bir kez daha BMGK'ye şikayet edilerek saldırıların durdurulması için harekete geçilmesi talebinde bulunulduğu belirtildi.


16.10.2024 12:05

İSRAİL DENİZDEN DE SALDIRDI

İsrail ordusu, hava ve kara saldırılarının ardından Lübnan'ı denizden de vurmaya başladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetlerinin Lübnan'da Hizbullah​ "hedeflerine" saldırı düzenlediği belirtildi.

Firkateynlerden düzenlenen saldırılarda Hizbullah'a ait "roket sistemleri, silah depoları" gibi "hedeflerin" vurulduğu ifade edildi.


16.10.2024 11:30

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI 'AN MESELESİ'

İsrail'in Tahran'ın füze saldırısına vereceği karşılıkta İran'da hedef alacağı noktaları belirlediği ve misillemenin "an meselesi" olduğu aktarıldı.  İsrail'in Kanal 12 televizyondaki haberde, İsrail ordusunun, İran'a verilecek karşılıkta hedef alınması planlanan noktalarının listesini Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a sunduğu belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan haberde ise Tel Aviv yönetiminin, İran'ın füze saldırısına verilecek karşılıkta hedef alınacak noktalara ilişkin kararını verdiği kaydedildi. KAN'a konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, "Hedefler açık. (Karşı saldırı) Şimdi an meselesi." ifadesini kullandı.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi! Hedefler belli, ABD'ye bilgi verdi! Gerilim had safhada - 1. Resim

Saldırı planı ABD ile paylaşıldı

Haberde ayrıca İsrail yönetiminin İran'a saldırı planını genel hatlarıyla ABD ile paylaştığı ancak hangi noktaların hedefleneceğine ilişkin ise detay vermediği belirtildi. İsrailli bir kaynağın "hedeflerin son dakika değişebileceğini" söylediği aktarıldı.


16.10.2024 11:30

İSRAİL'DEN NEBATİYE'YE SALDIRI: BELEDİYE BAŞKANI ÖLDÜ

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçakları Nebatiye kentindeki farklı mahallelerde en az 7 noktayı bombaladı. Hizbullah'a yakın el-Ahbar gazetesi, İsrail savaş uçaklarının kentte hala faaliyet gösteren Nebatiye Belediyesini hedef aldığını, saldırıda belediye başkanının öldüğünü duyurdu.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi! Hedefler belli, ABD'ye bilgi verdi! Gerilim had safhada - 2. Resim


16.10.2024 10:40

HİZBULLAH'TAN FÜZELİ VE TOPLU SALDIRI

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelere füze ve top mermisiyle saldırı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki sınır hattında yer alan Yiftah yerleşim birimi ile Safed kentinin, füze saldırılarıyla hedef alındığı belirtildi.


16.10.2024 10:35

ABD'Lİ SENATÖRDEN BIDEN'A İSRAİL BASKISI

ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail'in açıkça uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, "Başkan (Joe) Biden hemen şimdi harekete geçmeli" ifadesini kullandı.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 1. Resim

Sanders, X sosyal medya hesabından The Washington Post gazetesinin "ABD'den İsrail'e, Gazze'deki insani durum iyileşmezse silah sevkiyatını durduracağına ilişkin uyarı mektubu" konulu haberini paylaşarak, Biden'a çağrı yaptı.


16.10.2024 10:24

İRAN TEHDİDİNE KARŞI ABD ADIMI

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gönderilen balistik füze savunma sistemine ilişkin ABD Kongresine gönderdiği bilgilendirme mektubunda, ülkenin "bölgede önemli ulusal çıkarlara hizmet etmek amacıyla bölgedeki tutumuna devam edeceğini" bildirdi.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 2. Resim

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına değinerek ülkesinin "İsrail'in güvenliğine ve İran'ın tehditlerinden korunmasına bağlılığını" belirten Biden, mektupta ABD'nin "İsrail'in savunmasına ilişkin duruşunu bildirdiğini" ifade etti.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı an meselesi! Hedefler belli, ABD'ye bilgi verdi! Gerilim had safhada - 5. Resim


16.10.2024 08:49

DAHİYE BÖLGESİNE HAVA SALDIRISI

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut​'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarına devam ediyor. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 1. Resim


16.10.2024 08:00

HİZBULLAH'IN SİLAH DEPOSU VURULDU

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine yönelik hava saldırıları düzenledi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait bir silah deposunu vurduklarını öne sürdü.


16.10.2024 07:30

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E 50 FÜZE

Hizbullah'tan İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına bir misilleme daha geldi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Safed şehrini hedef alan bir dizi füze saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 2. Resim

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise saldırıyı doğrulayarak Lübnan'dan yaklaşık 50 füzenin fırlatıldığını duyurdu. Füzelerin bazılarının hava savunma sistemi tarafından engellendiği ifade edilirken, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Safed Belediyesi de bir füzenin bir evin bahçesine isabet etmesi sonucu hasar meydana geldiğini açıkladı.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 3. Resim


16.10.2024 06:30

HERZOG'TAN ATEŞKES İDDASI: HİZBULLAH REDDETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkesinin Batı Celile ve Hayfa bölgelerini ziyaret etti. Hayfa'daki bir hastanede gündeme dair açıklamalarda bulunan Herzog, Lübnan’da yaşanan çatışmalardan Hizbullah’ın sorumlu olduğunu savunarak "Dünya şunu anlamalıdır ki, Lübnan sınırında dostane bir çözüme ulaşılması için defalarca teklif yaptık. Ne yazık ki Hizbullah defalarca reddetti” iddiasında bulundu.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 3. Resim


16.10.2024 02:01

İSRAİL VURDU LÜBNAN'DA ÇOK SAYIDA CAN KAYBI

İsrail ordusunun, akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyine ve doğusuna düzenlediği saldırılarda 23 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı bildirildi.


16.10.2024 00:05

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E DARBE

Hizbullah, bir gün içinde, İsrail ordusuna ait ikinci Hermes 450 tipi insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, gün içinde düşürülen İsrail'e ait Hermes 450 tipi İHA'ların, Gazze Şeridi'ndeki direnişi desteklemek ve Filistin halkının yanında olmak amacıyla ve Lübnan halkı ile topraklarının korunmasına yönelik bir adım olduğu kaydedildi.

Son dakika | Hizbullah İsrail'i 50 füzeyle vurdu, Beyrut'ta silah deposu havaya uçuruldu! Dahiye yangın yerine döndü - 4. Resim


16.10.2024 00:00

ABD'DEN İSRAİL'E UNIFIL MESAJI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail dahil herkesin Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) rolüne saygı duyması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vacit16 Ekim 2024 09:38

,ABD.ve.İSRAİl.TERERuS.DEVLEtTİR....İRAK.SURİYE.LiBY.AfGAN.KUVEYT...ALTİNLARİNİCALAN.PETROLİNİCALANTererorDevletleri.bunlar

Ebru16 Ekim 2024 09:21

Umarım taraf tarafa zarar vermezler bu savaşlar çok korkutucu

Sonraki Haber Yükleniyor...