Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Netanyahu emretti Nasrallah öldürüldü! İsrail'den Hizbullah'a bir darbe daha geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
29 Eylül 2024 09:41 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 15:23

Son dakika haberi... İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'dan itiraf geldi. Netanyahu, ''Emri ben verdim'' ifadelerini kullandı. Lübnan, Nasrallah'ın ölümünün ardından 3 günlük yas ilan ederken can kaybı da bini aştı. Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah'a bir darbe daha indiren İsrail, Hizbullah'ın üst düzey yöneticisi Nabil Kauk'un da öldürüldüğünü duyurdu. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İRAN: İSRAİL'E UYGUN ZAMANDA TEPKİ VERİLECEK
  • NASRALLAH ENKAZDAN ÇIKARILDI
  • LÜBNAN ORDUSUNDAN MİLLİ BİRLİK ÇAĞRISI
  • BEYRUT'TA İSRAİL'E 'AFİŞLİ' MESAJ
  • İSRAİL'DEN HİZBULLAH'A YENİ SUİKAST
  • İSRAİL KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR
  • İSRAİL BİR EVİ HEDEF ALDI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ
  • İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI
  • NETANYAHU'DAN İTİRAF
  • LÜBNAN'DAN İHA SALDIRISI
  • İSRAİL'DE ŞÜPHELİ CİSİM
  • NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ IRAK'TA PROTESTO EDİLDİ

29.09.2024 14:50

İRAN: İSRAİL'E UYGUN ZAMANDA TEPKİ VERİLECEK

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın İsrail’e muhtemel tepkisine ilişkin, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." dedi.

Son dakika | Netanyahu emretti Nasrallah öldürüldü! İsrail'den Hizbullah'a bir darbe daha geldi - 1. Resim

Ayrıca İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi de İsrail’in İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Operasyonlarından sorumlu komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan'ı öldürmesi hakkında açıklamada bulundu. Bakan Arakçi, yaptığı açıklamada, “İsrail'in Nilfuruşan'ı Lübnan​'da öldürmesi cevapsız kalmayacak” dedi.


29.09.2024 14:10

NASRALLAH ENKAZDAN ÇIKARILDI

İsrail'in hava saldırısıyla öldürdüğü Hizbullah​ lideri Hasan Nasrallah​'ın cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. 

Son dakika | Netanyahu emretti Nasrallah öldürüldü! İsrail'den Hizbullah'a bir darbe daha geldi - 1. Resim

Lübnanlı kaynaklara dayandırılan bilgiye göre, Nasrallah'ın vücudunda doğrudan yaralanma bulunmuyor. Ölüm nedeninin patlama nedeniyle çarpmadan oluşan travma olabileceği düşünülüyor.

Son dakika | Netanyahu emretti Nasrallah öldürüldü! İsrail'den Hizbullah'a bir darbe daha geldi - 2. Resim


29.09.2024 12:23

LÜBNAN ORDUSUNDAN MİLLİ BİRLİK ÇAĞRISI

Lübnan ordusu, İsrail'in ülke vatandaşları arasında bölünme yaşanması için gösterdiği çabalara karşı milli birliğin korunması çağrısında bulundu. X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada ülkenin, tarihindeki "en tehlikeli ve hassas" dönemden geçtiğini belirtti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi ve 1000'den fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan İsrail saldırılarına dair "Düşman İsrail, Lübnanlılar arasında bölünmeyi yayıyor ve tahribat planlarını uygulamaya çalışıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, iç barışa zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiği vurgulanarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaya devam edileceği kaydedildi.


29.09.2024 11:50

BEYRUT'TA İSRAİL'E 'AFİŞLİ' MESAJ

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğrafı içeren afiş asıldı.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 1. Resim


29.09.2024 11:40

İSRAİL'DEN HİZBULLAH'A YENİ SUİKAST

İsrail ordusu, üst düzey Hizbullah üyesi Nabil Kauk'un öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Kauk'un Hizbullah'ın 'önleyici güvenlik birimi' komutanı ve merkez konseyinin kıdemli üyelerinden biri olduğu belirtildi. Times of Israel gazetesi Kauk'un Hizbullah liderlerine yakın olduğunu ve İsrail'e yönelik saldırılarda doğrudan rol aldığını yazdı.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 2. Resim


29.09.2024 11:20

İSRAİL KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR

İsrail binlerce askerini daha göreve çağırırken, fotoğraflarda İsrail tanklarının ve askerlerinin Lübnan sınırına yığıldığı görüldü. İsrail olası bir kara harekatına hazırlanmak üzere 2 tugay konuşlandırdı ve 3 tabur yedek askeri daha harekete geçirdi.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 1. Resim


29.09.2024 09:50

İSRAİL BİR EVİ HEDEF ALDI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ

İsrail savaş uçaklarının başkent Beyrut'un kuzeydoğusundaki Bekaa bölgesine bağlı El-Ayn beldesinde bir eve düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi.


29.09.2024 08:28

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI

İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde Beyrut'un Dahiye bölgesi, Sur kenti ile ülkenin güneyi ve doğusundaki bazı bölgelere yoğun saldırılar düzenledi.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 1. Resim

Hava saldırılarına hedef olan binalar ve çevresinde büyük tahribat meydana geldi.


29.09.2024 06:30

NETANYAHU'DAN İTİRAF

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından ilk kez konuştu. Sayısız İsraillinin ve çok sayıda Amerikan ve Fransız vatandaşının öldürülmesinden sorumlu bir “katil” ile hesaplaştıklarını belirten Netanyahu, ''İran'ın kötülük ekseninin ana motoruydu'' ifadelerini kullandı.

Nasrallah'ın ve yardımcılarının ''İsrail'i yok etme planının mimarları'' olarak nitelendiren Netanyahu, ''O sadece İran tarafından harekete geçirilmedi. Birçok durumda İran'ı harekete geçirdi. Nasrallah'ın öldürülmesi, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı'' diye konuştu.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 1. Resim

Hafta başında, İsrail ordusunun düzenlediği ağır saldırıların yeterli olmayacağını anladığını kaydeden Netanyahu, "Nasrallah hayatta olduğu sürece, Hizbullah'ın yeteneklerini hızla rehabilite edebilirdi. Ben de emri verdim ve Nasrallah artık bizimle değil” dedi.

Nasrallah'ın öldürülmesiyle ilgili Netanyahu, ''Sadece kuzey sakinlerinin evlerine dönmesini değil, aynı zamanda güneydeki esirlerimizin geri dönmesini ilerletecek ve önümüzdeki yıllarda bölgedeki güç dengesini değiştirecek bir adımdı'' şeklinde konuştu.
Elde ettikleri başarılara rağmen işlerinin bitmediğini söyleyen Netanyahu, "Önümüzdeki günlerde önemli zorluklarla karşılaşacağız ve bunların üstesinden geleceğiz” dedi.


29.09.2024 01:22

LÜBNAN'DAN İHA SALDIRISI

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden ülkenin kuzeyindeki Batı Celile'ye doğru fırlatılan iki insansız hava aracına (İHA) karşı koyduğunu duyurdu.


29.09.2024 00:23

İSRAİL'DE ŞÜPHELİ CİSİM

İsrail'in kuzeyindeki Nahariya bölgesinde şüpheli bir cisim Hayfa kentinden görüntülendi.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 2. Resim


28.09.2024 23:58

NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ IRAK'TA PROTESTO EDİLDİ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi protesto edildi. Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan bir grup, ABD saldırısında öldürülen Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis ile Nasrallah'ın posterlerini taşıyarak, İsrail ve ABD karşıtı slogan attı.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 3. Resim

Gösterici grup daha sonra ABD Büyükelçiliği önünde toplanmak için, korunaklı "Yeşil Bölge"ye doğru yürüyüşe geçti.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 4. Resim


28.09.2024 23:45

LÜBNAN'DA CAN KAYBI BİNİ AŞTI

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında dün hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükseldi, yaralananlarında sayısı ise 195'e çıktı. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.

Son dakika | Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Netanyahu'dan İran ve Lübnan itirafı - 5. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali29 Eylül 2024 09:46

Bu olay çok üzücü, umarım böyle olaylar daha az olur ve taraflar arasında barış kurulabilir

Sonraki Haber Yükleniyor...