Tgrt Haber

Son dakika! İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Temmuz 2024 12:50 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 13:22
Son dakika! İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı

Son dakika haberi: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, genel seçimleri kaybetmesinin ardından Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etme kararı aldığını duyurdu.

Muhafazakar Parti'nin genel seçimlerde İşçi Partisi'ne karşı ezici bir yenilgi almasının ardından Rishi Sunak, parti liderliğinden istifa edeceğini duyurdu. 

LİDERLİK YARIŞI TETİKLENECEK

Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etme kararı, partinin yıkıcı bir sonuçtan sonra kendini yeniden inşa etmeye çalışması sonucu gelişti. Bu son durum İşçi Partisi için başka bir liderlik yarışını tetikleyecek.

Sunak, koltuğunu devredecek birini bulana kadar parti lideri olarak kalacağını açıkladı.

HİNT KÖKENLİ İLK BAŞBAKAN

Sunak, Liz Truss'ın Downing Street'teki 45 günlük görev süresinin çökmesinin ardından Ekim 2022'de hiçbir itiraz olmadan görevi devralmıştı.

İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından iktidardaki Muhafazakar Parti içerisinde başlayan liderlik yarışını kazanan Hint asıllı Rishi Sunak, ülkenin etnik azınlıktan gelen ilk başbakanı olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...