Tgrt Haber

İngiltere'de Oxford'da şiddetli patlama: Gökyüzü ateş topuna döndü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 23:12 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 00:35

Son dakika haberi: İngiltere'de Oxford yakınlarında biyogaz tesisine düşen yıldırım sonucu patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte ateş topunun gökyüzüne yükseldiği görüldü.

İngiltere'nin Oxford kentinde büyük bir "patlama" meydana geldi. Olaya tanık olan çevredeki vatandaşların paylaştığı görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yarnton yakınlarındaki acil servislerin olay yerine sevk edildiği öğrenilirken bazı yerel sakinler de geçici olarak elektrik kesintisi​ yaşadıklarını bildirdi.

İngiltere'de Oxford'da şiddetli patlama: Gökyüzü ateş topuna döndü

Bölgede yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı, "Az önce büyük bir şey Woodstock'a doğru gitti… Havaalanına mı? Yön olarak herhangi bir fikrim yok. Gökyüzü yaklaşık 2 dakika boyunca parlıyordu, sonra ortadan kayboldu." ifadelerini kullandı.

Patlamaya ilişkin bir diğer iddia olarak da patlamanın yıldırım düşmesi nedeniyle çıktığı ileri sürüldü. Görgü tanıklarından biri Sky News'a yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde gök gürültülü bir sağanak yağış vardı. Sanırım şimşek fırtınası patlamaya neden oldu" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...