Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısı başlattı!

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
26 Ekim 2024 02:05 - Güncelleme : 26 Ekim 2024 04:29

Son dakika: İsrail, İran'a beklenen misilleme saldırısını başlattı. İran medyasının aktardığı habere göre Tahran'ın batısı ve kuzeyinde 19 ayrı patlama sesi duyulduğu belirtildi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları'nın kritik karargah ve tesislerinin hedef alındığı öne sürülüyor. Patlamadan ilk görüntüler yayımlandı.

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL'İN YAYIMLADIĞI BİR GÖRÜNTÜNÜN ESKİ OLDUĞU BELİRLENDİ
  • İKİNCİ DALGA SALDIRI İDDİASI
  • ASKERİ ÜSLER HEDEF ALINDI
  • BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: "İSRAİL'İN MEŞRU MÜDAFAA HAKKI"
  • İRAN MEDYASI: "PATLAMA SESLERİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KAYNAKLI"
  • UÇAKLAR ROTA DEĞİŞTİRİYOR
  • İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA
  • İSRAİL ŞAM'I DA VURUYOR
  • ABD'DEN İLK AÇIKLAMA
  • İRAN'DA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

26.10.2024 04:00

İSRAİL'İN YAYIMLADIĞI BİR GÖRÜNTÜNÜN ESKİ OLDUĞU BELİRLENDİ

İsrail askeri güçlerine ait olduğu belirtilen görüntülerde İran​'a yapılan saldırı anı olarak yayımlanan fotoğrafın eski tarihli olduğu ortaya çıktı. Görüntünün Tahran​'da yıllar öncesine ait bir patlama​ görüntüsü olduğu açıklandı.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 1. Resim

İran kaynakları sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edildi.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 2. Resim


26.10.2024 03:44

İKİNCİ DALGA SALDIRI İDDİASI

İsrail kaynakları Şiraz kentine yönelik ikinci dalga saldırının başladığını duyurdu. İran kaynakları ise bu iddiayı yalanladı.


26.10.2024 03:31

ASKERİ ÜSLER HEDEF ALINDI

Fars Haber Ajansı saldırıyı, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadeleriyle duyurdu.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 1. Resim


26.10.2024 03:16

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: "İSRAİL'İN MEŞRU MÜDAFAA HAKKI"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, İsrail'in saldırısının 1 Ekim'deki balistik füze saldırısına misilleme olduğunu söyledi. Savett İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu kaydetti.


26.10.2024 03:03

İRAN MEDYASI: "PATLAMA SESLERİ HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KAYNAKLI"

İran kaynakları patlamanın nasıl gerçekleştiğine dair kaynağın henüz belli olmadığını belirterek patlama seslerinin hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını belirtti. Bir diğer yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran'daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktardı. Konuya ilişkin İranlı yetkililerden resmi açıklama henüz gelmedi.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 1. Resim

İran kaynakları şehirde saldırı olmadığını tam aksine sessizlik hakim olduğunu öne süren bazı görüntüler yayımladı.


26.10.2024 02:54

UÇAKLAR ROTA DEĞİŞTİRİYOR

İran'ın başkenti Tahran'da patlamalar sonrası bölgede hava sahasında bulunan sivil uçaklar rota değiştirmeye başladı.
 Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama sesleri duyuldu: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 1. Resim

 Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'nın, tüm sivil uçuşlara kapatıldığı bildirildi.


26.10.2024 02:34

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail ordusu saldırıyı kendilerinin düzenlediğini doğrulayarak "Askeri bölgelere nokta atışı saldırılar yapılıyor" şeklinde duyurdu. Açıklamaya "İran'daki rejimin İsrail Devleti'ne karşı aylardır süren saldırılarına yanıt olarak şu anda İsrail Savunma Kuvvetleri İran'daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenlemektedir. Dünyadaki her egemen ülke gibi İsrail Devleti'nin de yanıt verme hakkı ve görevi vardır." notu düşülerek misilleme saldırısının yapıldığı duyuruldu.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 2. Resim


26.10.2024 02:30

İSRAİL ŞAM'I DA VURUYOR

Suriye devlet televizyonu da başkent Şam'ın merkezi ve kırsalında patlama sesleri duyulduğunu açıkladı. Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Şam yakınlarında patlama seslerinin duyulduğu belirtildi.


26.10.2024 02:18

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD'den gelen ilk açıklamada "Yaşananları yakından takip ediyoruz" denildi. New York Times patlamaları "İsrail, İran'a misilleme saldırısını başlattı" şeklinde duyurdu.

Üst düzey Amerikalı yetkililer İran'daki saldırının tarihi konusunda İsrail tarafından birkaç saat önceden Beyaz Saray'a bilgi verildiğini belirtti.


26.10.2024 02:05

İRAN'DA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansının haberinde, "Bir kaç dakika önce Tahran'da patlama sesleri duyuldu." ifadelerine yer verildi. Bölgeden gelen bilgilere göre  Tahran'da Raşid Caddesi 154 numarada bulunan İran Savunma Bakanlığına ait bir binada patlama sonrası yangın​ çıktı. Patlamanın İran Savunma Bakanlığı'na ait bir binada yaşandığı öne sürüldü. İran medyasının geçtiği habere göre Tahran ve Kerec'de 19 patlama oldu. 

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama sesleri duyuldu:


26.10.2024 02:05

İSRAİL MEDYASI İRAN'DA PATLAMAYI DUYURDU 

İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi de haberinde İran'ın başkenti Tahran'da bir patlama meydana geldiğini yayımladı. Henüz İsrail kanadından resmi bir saldırı açıklaması yapılmadı.

Son dakika | İran'ın başkenti Tahran'da patlama: İsrail misilleme saldırısını başlattı! - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...