Tgrt Haber

Son dakika! İsrail, Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını yine bombaladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 16:00 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 18:32

Son dakika haberi: İsrail ordusu, yine sivilleri hedef aldı. Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarına bomba yağdı. Saldırılarda çok sayıda can kaybı olduğu belirtiliyor. Her iki kampı da vuran İsrail ordusu, bir başka kampa broşür atarak saldırı düzenleyeceğini bildirdi.

İsrail-Hamas savaşı 27. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun hedefinde yine sivillerin bulunduğu mülteci kampları vard. Abluka altındaki Gazze Şeridi​'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı​'na iki gün içinde üçüncü kez saldırı düzenledi. İsrail, Cibaliye'nin yanı sıra Bureij mülteci kampını da vurdu.

ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

İsrail'in, Cibaliye'ye düzenlediği 3’üncü saldırısında 29, Bureij Mülteci Kampı’ndaki saldırısında ise 15 kişi hayatını kaybetti.  Filistinli WAFA haber ajansı, İsrail güçlerinin Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki bir okula da füze attığını, şimdilik bilinen 27 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

İsrail, Cibaliye mülteci kampını 48 saat içerisinde üçünü kez vurdu. İlk iki saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Enkaz altında kalanları arama-kurtarma çalışmaları devam ederken İsrail ordusu yeniden Cibaliye'ye saldırdı. Saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğü belirtildi. 

Son dakika! İsrail, Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını yine bombaladı

ŞATİ KAMPINA TAHLİYE BİLDİRİSİ

Siviilerin bulunduğu kampları hedef alan İsrail ordusu, yoğun saldırılar başlatacağını belirterek, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinlerine “acil şekilde bölgeyi tahliye etme” çağrısında bulundu.

Broşürlerde şu ifadeler kullanıldı: "Zaman doldu. Gelecek saatlerde güçlerimiz Hamas​ teröristlerini ağır şekilde bombalayacak. Başka bir uyarı mesajının geleceğine dair söz vermiyoruz. Bölgeyi derhal tahliye edin."

26 EKİM'DEN BU YANA SALDIRILARIN DOZU ARTTI

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

'GAZZE'Yİ ÇEVRELEDİK'

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail askerlerinin Gazze kenti içerisinde operasyonlar düzenlediğini ve şehri çevrelediğini bildirdi.
 
Gazze’ye yönelik saldırılarda İsrail Hava Kuvvetlerinin şu an için "yarısından azını" kullandığını söyleyen Halevi, geri kalan kısmının da gerek duyulması halinde başka cephelerde göreve hazır olduğunu belirtti.

Halevi, Gazze’deki savaşta "önemli bir aşamaya daha geçtiklerini" dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...