Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da bulunan Türkler için tahliye başladı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
09 Ekim 2024 09:54 - Güncelleme : 09 Ekim 2024 17:22

İsrail'in, Lübnan'ın birçok noktasına hava saldırıları devam ederken bir yandan da kara harekatı genişliyor. Lübnan Hizbullah'ı İsrail saldırılarına füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) karşılık veriyor. İsrail, bir yandan da Suriye'nin başkenti Şam'da Hizbullah'ı hedef aldı. İran ve Suriye saldırının ardından can kaybı bildirmedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lübnan halkına seslenerek, ''Gazze gibi olmayın'' sözleriyle tehdit etti. Netanyahu'nun açıklamaları, ''İç savaş çıkarmak istiyor'' şeklinde yorumlandı. Öte yandan Türkiye harekete geçti. Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL, İRAN İÇİN KARARINI VERDİ
  • HİZBULLAH İSRAİL ASKERLERİYLE ÇATIŞIYOR
  • TCG GEMİLERİ LÜBNAN İÇİN YOLA ÇIKTI: 300 TON YARDIM
  • TÜRKİYE LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR
  • İSRAİLLİ ASKERLERDEN NETANYAHU'YA REST
  • LÜBNAN'DA İLK KEZ DEVLET KURUMU MENSUBU ÖLDÜ
  • LÜBNAN'IN GÜNEYİ BOMBARDIMAN ALTINDA
  • İSRAİL ASKERLERİ PÜSKÜRTÜLDÜ
  • NETANYAHU, LÜBNAN HALKINA SESLENDİ: GAZZE GİBİ OLMAYIN!
  • İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN DOĞUSUNA SALDIRI
  • LÜBNAN'DA CAN KAYBI 2 BİN 100'Ü AŞTI
  • ŞAM'A SALDIRI: ÖLEN YA DA YARALANAN İRAN VATANDAŞI YOK
  • HİZBULLAH, İSRAİL ASKERLERİNİ HEDEF ALDI
  • İSRAİLLİ BAKAN ABD ZİYARETİNİ ERTELEDİ
  • NASRALLAH'IN HALEFİSİNİN AKIBETİ MUAMMA

09.10.2024 17:21

İSRAİL, İRAN İÇİN KARARINI VERDİ

İsrail yönetiminin, İran'ın füze saldırısına karşı yapacağı olası misillemeye dair "bazı önemli kararlar" aldığı öne sürüldü. The Times of Israel gazetesine konuşan ismi açıklanmayan İsrailli yetkili, dün gece Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde yapılan güvenlik toplantısında, İran'a saldırıya ilişkin önemli kararlar alındığını belirtti.

Son dakika | İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da bulunan Türkler için tahliye başladı! - 1. Resim

Yetkili, alınan kararlar doğrultusunda Tel Aviv yönetiminin şimdilik İran'ın askeri tesislerine yönelik saldırıya odaklandığını ancak bunun değişebileceğini savundu.


09.10.2024 17:03

HİZBULLAH​ İSRAİL ASKERLERİYLE ÇATIŞIYOR

Hizbullah, İsrail'in kara harekatını yoğunlaştırması sonrası Güney Lübnan​'daki sınır bölgesinde İsrail askerleriyle çatışmaların başladığını duyurdu. İsrail birliklerinin Meiss el-Jabal bölgesinde çeşitli yönlerden ilerlemeye çalışırken Hizbullah'ın onlara roket ve top mermileri ile cevap verdiği öğrenildi. 


09.10.2024 16:24

TCG GEMİLERİ LÜBNAN İÇİN YOLA ÇIKTI: 300 TON YARDIM

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'a Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. 

Son dakika | İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da bulunan Türkler için tahliye başladı! - 1. Resim


09.10.2024 14:19

TÜRKİYE LÜBNAN'DAKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR

Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemi, yardım malzemesi indirmek ve Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuruda bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Beyrut Limanı’na yanaştı. Ek olarak hava yoluyla Türkiye'ye dönmek isteyenler için de hazırlık yapıldığını ve ön başvuruda bulunulabileceğini duyuruldu.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 1. Resim


09.10.2024 14:12

İSRAİLLİ ASKERLERDEN NETANYAHU'YA REST

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin yayımladığı haberde, 130 İsrailli askerin bir mektup imzalayarak Netanyahu hükümetinin Gazze​ Şeridi’ndeki esirlerin getirilmesi ve ateşkese varmaması halinde orduya hizmet vermeyeceklerini açıkladığını yazdı.


09.10.2024 12:30

LÜBNAN'DA İLK KEZ DEVLET KURUMU MENSUBU ÖLDÜ

Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ilinde İsrail hava saldırısı sonucu evi hedef alınan Devlet Güvenlik Kurumu mensubu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


09.10.2024 11:00

LÜBNAN'IN GÜNEYİ BOMBARDIMAN ALTINDA

İsrail'in, Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nabatiye iline bağlı Hiyam beldesindeki yerleşim alanlara düzenlediği saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 1. Resim


09.10.2024 10:20

İSRAİL ASKERLERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde iki noktadan sızmaya çalışan İsrail askerlerinin püskürtüldüğünü, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyinde 3 askerin ağır yaralandığını duyurdu.


09.10.2024 09:19

NETANYAHU, LÜBNAN HALKINA SESLENDİ: GAZZE GİBİ OLMAYIN!

Sosyal medya hesaplarından görüntülü mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, "Lübnan'ı Gazze'dekine benzer bir yıkım ve acıyla sonuçlanacak uzun bir savaştan kurtarmak için bir fırsatınız var. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ve bu savaş bitsin." dedi. 

Lübnan'ın içinde bulunduğu durumdan dolayı İran'ı suçlayan Netanyahu, yaşananlardan İsrail'in değil Tahran'ın sorumlu olduğunu iddia etti. Hizbullah'a darbe vurduklarını ve zayıflattıklarını savunan Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah'a karşı tutum almaya çağırdı. Netanyahu'nun bu çağrıları, "Lübnan'da iç savaş çıkarmak istiyor." şeklinde yorumlandı.


09.10.2024 09:13

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN DOĞUSUNA SALDIRI

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği hava saldırısında bir kişi öldü, aralarında kadınların da bulunduğu yaralananlar oldu.


09.10.2024 02:00

LÜBNAN'DA CAN KAYBI 2 BİN 100'Ü AŞTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 150 kişinin daha yaralandığını açıkladı. 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 119’a, yaralananların sayısının ise 10 bin 19’a ulaştığı bildirildi.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 1. Resim


08.10.2024 23:19

ŞAM'A SALDIRI: ÖLEN YA DA YARALANAN İRAN VATANDAŞI YOK

İran'ın Şam Büyükelçiliği, İsrail'in büyükelçilik yakınlarında bir binaya düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar arasında İran vatandaşının olmadığını duyurdu.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 2. Resim


08.10.2024 22:30

HİZBULLAH, İSRAİL ASKERLERİNİ HEDEF ALDI

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki iki askeri birliğe füzeler ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Metula'da bir grup askerin füzelerle hedef alındığı belirtildi.


08.10.2024 22:00

İSRAİLLİ BAKAN ABD ZİYARETİNİ ERTELEDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun talepleri sonrası Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Washington'a yapacağı ziyaretin ertelendiği bildirildi.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 3. Resim


08.10.2024 21:45

NASRALLAH'IN HALEFİSİNİN AKIBETİ MUAMMA

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Hasan Nasrallah'ın muhtemel halefi olarak gösterilen Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki saldırıda öldürüldüğü yönündeki iddiasını doğrulamadı.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 4. Resim


08.10.2024 21:00

İSRAİL ŞAM'I VURDU

İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurdu.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 5. Resim

IRNA'nın haberinde, "Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı." ifadelerine yer verildi. Haberde, saldırıda hedef alınan binanın İran'ın Şam Büyükelçiliği yakınlarında olduğu bilgisi verildi.

Son dakika | İsrail durdurulamıyor! Orta Doğu yangın yeri: Lübnan'da can kaybı arttı! İran ve Suriye hedefte - 6. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeynep 9 Ekim 2024 10:05

Bu kadar çatışma istemiyoruz ya hep barış içinde yaşamalıyız insanlar Allah yardım etsin herkese

Sonraki Haber Yükleniyor...