Tgrt Haber

Son dakika! İsrail Enformasyon Bakanı Galet Distel istifa etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ekim 2023 23:40 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 00:23
Son dakika! İsrail Enformasyon Bakanı Galet Distel istifa etti

Son dakika haberi: İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ederken İsrail'den dikkat çeken bir haber geldi. İsrail Enformasyon Bakanı Galet Distel, istifanı açıkladı.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas​'ın saldırılarına çok sert karşılık veren İsrail ordusu, Gazze'ye kara harekatına hazırlanıyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi​'ne saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Sderot kentine çok sayıda tank sevkiyatı gerçekleştirdi. İsrail hükümeti de Sderot şehrinin boşaltılması kararını onayladı. 

İsrail'in kara harekatına hazırlandığı ve sıcak gelişmelerin ardı arkasının kesilmediği bölgeden dikkat çeken bir haber geldi. İsrail hükümetinin Enformasyon Bakanı Galet Distel istifa ettiğini duyurdu.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 7. gününde devam ediyor. İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1500'ün üzerine çıktı. Filistin'de de kayıplar 1537'ye yükseldi. Akşam saatlerinde Gazze sınırında tank hareketliliği dikkat çekti. Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi. İsrail ordusu "Kara harekatına hazırlanıyoruz. Gazze'de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak" açıklamasını yaptı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi "Gazze eskisi gibi olmayacak." açıklaması yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...