Tgrt Haber

Son dakika! İsrail Gazze'de cami vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ekim 2023 18:20 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 23:56
Son dakika! İsrail Gazze'de cami vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var 

Son dakika haberi: Dün sivillerin olduğu hastaneyi hedef alan İsrail güçleri bu sefer de camiye saldırdı. Gazze İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail güçleri Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralılarının olduğu öğrenildi.

Aksa Tufanı​ operasyonunun ardından yaşanan çatışmaların 11. gününde İsrail, Gazze​'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmasının ardından bugün de sivillerin olduğu camiyi hedef aldı. Gazze İçişleri Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan bilgilendirme açıklamasında, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda Ayn Calut Kuleleri yakınında bir camiyi hedef aldığını duyuruldu.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Açıklamada, İsrail ordusunun saldırısı sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. 

Son dakika! İsrail Gazze'de cami vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var 

CAMİYE SİVİLLER SIĞINMIŞTI

Caminin içinde Kuzey Gazze'den kaçıp sığınan çok sayıda ailenin olduğu da gelen bilgiler arasında.

Sağlık ekiplerinden isminin açıklanmasını istemeyen kaynak da İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Aksa Şehitleri Camisine saldırdığını belirtti.

Söz konusu kaynak, İsrail saldırısının bölgede geniş çaplı yıkıma ve ölümlere yol açtığını, sağlık ekiplerinin yaralıları çevredeki evlere taşımaya çalıştığını öğrenildi. 

DÜN DE SİVİLLERİN OLDUĞU HASTANEYİ VURDU

İsrail dün akşam saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde El-Mamedani Hastanesi'ni vurmuş, saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 500 sivil hayatını kaybetmişti.

Gazzeli doktorlar hastaneye sığınanların bombardıman nedeniyle evlerinden olan Filistinliler ile hastalar olduğunu açıklamıştı.

Korkunç saldırı sonrası dünyadan tepkiler yükselirken, Filistin ise 3 günlük yas ilan etmişti.

İsrail ordusu, ise saldırıyı resmi olarak reddetmiş, hatta saldırıyı Filistin İslami Cihat Örgütü'nün yaptığını idda etmişti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...