Tgrt Haber

Son dakika! İsrail Gazze'de hastaneyi vurdu: En az 500 kişi hayatını kaybetti

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 11:00 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 11:26

Son dakika haberi: Gazze’yi ablukaya alan İsrail, sivillerin sığındığı ve tedavi gördüğü hastaneyi füze ile vurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine saldırdığını ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 3 günlük yas ilan etti. İsrail ordusu saldırıya ilişkin soruşturma başlatırken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e ulaştı. Netanyahu'nun Biden'ı sarılarak karşılaması dikkatlerde kaçmadı.

Aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu basın mensuplarına roketle hedef alan İsrail, dakikalar sonrası Gazze​'de bir hastaneyi vurdu. En az 500 sivil​ hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. Saldırı sonucunda sadece hastane​ içindekiler değil hastane bahçesi ve çevresinde bulunan Gazzeliler de hayatını kaybetti. Gazze'yi 11 gündür ablukaya alan İsrail, saldırılarını sürdüreceği mesajını verdi.

JOE BIDEN İSRAİL'DE: KIZMADI, SARILDI

ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail'e gitti.Filistin Devlet Başkanı Abbas, Ürdün kralı 2. Abdullah ve Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin kendisiyle görüşmeyi iptal etmesi ardından Biden, Ürdün ziyaretini ertelemek zorunda kaldı. ABD Başkanı, Gazze'deki hastaneye saldırıyı da değerlendirdi. "Sarsıldım" ifadesini kullandı ancak bunun İsrail'in saldırısı olduğunu belirtmedi. Biden'ın İsrail'e ayak bastığında Netanyahu'nun sarılarak karşılaması ise dikkatlerde kaçmadı.

Son dakika! İsrail Gazze'de hastaneyi vurdu: En az 500 kişi hayatını kaybetti

'İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ'

 Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

Son dakika! İsrail Gazze'de hastaneyi vurdu: En az 500 kişi hayatını kaybetti

HAMAS: SOYKIRIM SUÇU

Hamas, yaşanan saldırı​ sonrası İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırdı. Hamas tarafından yapılan açıklamada "Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı bir soykırım suçudur.Yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç katliam soykırım suçudur. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumlulukları üstlenmeli. Abluka altında olan bölgelerde derhal şimdi müdahele edilmelidir" denildi.

AL JAZEERA MUHABİRİ PATLAMAYI BÖYLE ANLATTI!

Patlamanın yaşandığı sırada hastanede bulunan Al Jazeera muhabiri Wael Al Dahdouh, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda o anları anlattı.

https://twitter.com/clashreport/status/1714334339796697529

Dahdouh, patlamaya ilişkin "Arab Baptist Hastanesi'nde çocukların, gençlerin, yaşlı erkek ve kadınların, vücut parçalarının ve parçalanmış bedenlerin korkunç görüntülerine tanık olduk. Bombalama hastanenin eteklerinde değil merkezinde gerçekleşti.Gördüklerimizin dehşeti nedeniyle konuşamıyoruz. Çuvallara paketlenmiş et yığınları gördük" dedi.

Son dakika! İsrail Gazze'de hastaneyi vurdu: En az 500 kişi hayatını kaybetti

BATI ŞERİA'DAKİ CAMİLERDEN İNTİFADA ÇARĞISI

Hastane katliamının ardından Batı Şeria'daki camilerden intifada (ayaklanma) çağrıları yapılıyor.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanan saldırı hakkında, "ellerinde tüm detaylar olmadığını ve konuyu incelediklerini" söyledi.

Hagari, düzenlediği basın toplantısında, "Buraya gelmeden önce Gazze birimiyle olay hakkında görüştüm. Elimizde tüm detaylar yok. Olaya dair detaylara bakıp ne olduğunu öğrenecek ve kamuoyunu bilgilendireceğiz." dedi.

LİBYA: BU SUÇU KINIYORUZ

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı, İsrail'in saldırısına tepki göstererek, "El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almak ‘acımasız bir suçtur’ ve tüm sınırları aşan bu suçu kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL SALDIRIYI REDDETTİ

Gazze'de hastaneye yönelik saldırıyı resmi olarak reddettiğini duyuran İsrail ordusu, 'roketli saldırıyı İslami Cihad örgütünün attığı roketlerin sebep olduğunu' iddia etti.

 İsrail Başbakanı Netahyahu da yaptığı açıklamada saldırının İsrail ordusu tarafından yapılmadığını öne sürdü.

ABD'DEN İSRAİL'E ÇAĞRI

ABD, hastaneye saldırarak 500'den fazla kişinin ölümüne sebep olan İsrail'i, "savaş yasalarına" uymaya çağırdı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...