Tgrt Haber

Son Dakika! İsrail, Gazze'deki mülteci kampını vurdu! Onlarca Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 13:42 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 14:49

Son dakika haberi: Hamas'ın operasyonu sonrası karşı saldırıya geçen İsrail ordusu, Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına baskın düzenledi. 113 bin mültecinin yaşadığı Cibaliye kampında onlarca mültecinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Saldırıda çok sayıda insanın da yaralandığı belirtildi.  

Orta Doğu'da büyük savaşın 3. günde, İsrail hava saldırılarına başladı. İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze​'nin "tamamen kuşatılacağını" söylerken büyük saldırılar ise başladı. 

Hamas​'a karşı saldırıya geçen İsrail ordusu, Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına saldırı düzenledi. Kampta Filistinli 113 bin mültecinin olduğu bilinirken Filistin​ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada "50 Filistinli'nin hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var" denildi.  

10 DAKİKADA KAMP BASKINI 

İsrail'in Filistinli mültecilerin yaşadığı Gazze'deki El-Şati ve Cebeliye mülteci kampına yaptığı saldırılar sadece 10 dakika sürdü. İnsan yoğunluğunun en fazla olduğu kamplara yapılan iki saldırı da onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisi aktarıldı. 

Saldırılarda ölenlerin ise Endonezya Hastanesi ve El-Şifa Hastanesi'ne nakledildiği kaydedildi. Saldırılar geniş çapta yıkıma ve onlarca evde hasara neden olurken, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmaların başladığı bildirildi.   

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1711338196183687666

NE OLMUŞTU? 

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar, Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrasında şiddetlendi. Çok sayıda İsrailli​ asker ve sivil esir alındı, her iki taraftan da büyük can kaybı ve yaralanmalar yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 91'i çocuk, 61'i kadın olmak üzere 493 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2.751 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yükseldi.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son günlerde düzenlediği saldırılarda 159 konutun tamamen yıkıldığını ve 1.210 konutun kısmen hasar gördüğünü rapor etti.

Filistin'de ise can kaybı 493 kişiye ulaştı.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...