Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
05 Ekim 2024 09:32 - Güncelleme : 05 Ekim 2024 11:23
Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi

İsrail, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentindeki mülteci kampına gerçekleştirdiği saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları liderlerinden Said Atallah ve 3 aile üyesi, hayatını kaybetti. İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait istihbarat merkezini hava saldırısıyla vurduğunu duyurdu. Öte yandan, Hizbullah misillemede bulunarak İsrail'in birçok noktasını hedef aldı. Özel kuvvetlerden oluşan 20 İsrail askerini öldürdü. İşte bölgede yaşanan sıcak gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL LÜBNAN'DA CAMİYİ VURDU
  • "GARANTİSİ YOK"
  • HAMAS LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ
  • ÖZEL KUVVETLERDEN 20 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

05.10.2024 11:21

İSRAİL LÜBNAN'DA CAMİYİ VURDU

İsrail ordusu, Güney Lübnan'da bir hastanenin yanındaki camiyi vurarak ülkede hedef aldığı sivil altyapı tesislerine bir yenisini daha ekledi.

Salah Ghandour Hastanesi, İsrail'in tahliye uyarısı almasının ardından gelen ağır saldırılarda 9 sağlık ve hemşire personelinin yaralandığını, yaralananların çoğunun durumunun ağır olduğu bildirdi.

İsrail ordusu, saldırı sırasında caminin içinde Hizbullah militanlarının bulunduğunu iddia etti ancak henüz bir kanıt sunulmadı.

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi - 1. Resim


05.10.2024 11:02

"GARANTİSİ YOK"

ABD medyasının haberine göre, adı açıklanmayan ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine saldırmayacağının güvencesini ABD'ye verip vermediği soruldu.

Yetkili, bu soruya "(İsrail'den) Gücün yanı sıra biraz bilgelik görmeyi umuyor ve bekliyoruz ancak bildiğiniz gibi bunun garantisi yok." yanıtını verdi.

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi - 1. Resim


05.10.2024 09:19

HAMAS LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusunun Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentindeki mülteci kampına gerçekleştirdiği saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları liderlerinden Said Atallah ve 3 aile üyesi, hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan'daki saldırılarını sürdürüyor. Gazze'deki Hamas Hareketinin silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın liderlerinden Said Atallah, İsrail'in Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde Filistinli mültecilerin kaldığı Beddawi Mülteci Kampına gerçekleştirdiği saldırıda eşi ve 2 kızıyla birlikte öldürüldü. Hamas'tan yapılan açıklamada, "Halkımıza, dökülen kanın intikamını alma sözü veriyoruz ve vereceğimiz cevabın sözden önce eylem olacağını teyit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. İsrail'den saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi - 2. Resim


05.10.2024 07:55

ÖZEL KUVVETLERDEN 20 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki bir sınır köyünde düzenledikleri saldırıda, İsrail'in "özel kuvvetlerinden" 20’den fazla askeri öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

Hizbullah, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırı yakınındaki Malikiye bölgesinde Merkava tankının güdümlü füzeyle hedef alındığını ve tankın yandığını bildirdi.

Açıklamada, saldırıda İsrail'in "seçkin kuvvetlerinden" 20'den fazla askerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi - 3. Resim


05.10.2024 05:20

BIDEN'IN İRAN'DA VURULMASINI İSTEMEDİĞİ YER VAR

ABD Başkanı Joe Biden, İran'a saldırması beklenen İsrail'e yaptığı çağrıda, "İsrail makamlarıyla sürekli temas halindeyiz, İran'a yanıt konusunda hemen karar vermeyecekler. İsrail, İran'ın petrol sahalarını vurmaktan başka alternatifleri düşünmeli." ifadelerini kullandı.

Son dakika | İsrail Hamas liderini öldürdü! Hamas'tan açıklama geldi - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...