Tgrt Haber

Son dakika! İsrail hastane vurmaya devam ediyor!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 22:45 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 23:57

Son dakika haberi: Gazze'ye füze yağdırmaya devam eden İsrail, Baptist Hastanesi'nde 471 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonra bu kez de de Kudüs Hastanesi yakınındaki bir yerleşim yerini bombaladı.

Aksa Tufanı​ operasyonunun ardından yaşanan çatışmaların 11. gününde Gazze​'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ni vuran İsrail, bugün de saldırılarına devam ediyor.

İlk olarak sivillerin olduğu camiyi hedef alan İsrail bugün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki Tel el-Hawa semtinde bulunan Al-Quds Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenledi.

8 BİNDEN FAZLA SİVİL BULUNUYORDU

Filistin​ Kızılayı, saldırı anına ait görüntüleri de sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Hastanede yerinden edilmiş 8 binden fazla Filistinlinin bulunurken saldırıda can ve mal kaybı bildirilmedi.

Son dakika! İsrail hastane vurmaya devam ediyor!

DÜN DE SİVİLLERİN OLDUĞU HASTANEYİ VURDULAR

İsrail dün akşam saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde El-Mamedani Hastanesi'ni vurmuş, saldırıda aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 450 sivil hayatını kaybetmişti.

Gazzeli doktorlar hastaneye sığınanların bombardıman nedeniyle evlerinden olan Filistinliler ile hastalar olduğunu açıklamıştı.

Korkunç saldırsı sonrası dünyadan tepkiler yükselirken, Filistin ise 3 günlük yas ilan etmişti. İsrail ordusu, ise saldırıyı resmi olarak reddetmiş, hatta saldırıyı Filistin İslami Cihat Örgütü'nün yaptığını idda etmişti. 

ABD= YANLIŞ ATEŞLENMİŞ BİR SALDIRI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Mark Warner, hastane saldırısına yönelik yaptığı açıklamada "Bizim gördüğümüz istihbarata göre, istihbaratı değerlendirdik ve dün gerçekleşen olayın İsrail'in bir hava saldırısı olduğunu değil, yanlış ateşlenmiş bir roket saldırısı olduğunu düşünüyoruz. Biz istihbaratımıza güveniyoruz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...