Tgrt Haber

Son dakika! İsrail'den rehine operasyonu: Kara güçleri Gazze'ye girdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 10:55 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 12:05
Son dakika! İsrail'den rehine operasyonu: Kara güçleri Gazze'ye girdi

Son dakika haberi: İsrail ordusu, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için Gazze'ye karadan operasyon yapıldığını duyurdu. Hamas ise Gazze'ye karadan giren İsrail ordusuna direk karşılık verildiği ve çatışma yaşandığını duyurdu.

İsrail-Hamas arasında başlayan çatışmalar 17. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusu, olası kara harekatı öncesinde Gazze​'ye hava saldırılarını artırdı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 5 bine yaşlaştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze'ye yönelik kara saldırısının aylar sürebileceğini söylerken İsrail ordusu, Hamas​'ın elinde bulunan rehinelerin kurtarılması için sınırlı bir kara operasyonu yapıldığını duyurdu. 

HAMAS'IN ELİNDE 200'DEN FAZLA REHİNE VAR

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Sınırlı sayıda birliklerimiz rehine aramak için Gazze'ye girdi" ifadelerine yer verilirken Gazze'de Hamas'ın elinde 222 rehinenin bulunduğu öne sürüldü.

HAMAS KARŞILIK VERDİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzz el-Deen el-Kassam Tugayları yaptığı açıklamada ise Gazze Şeridi'ne giren İsrail gücüyle çatışmaya girildiğini ve bazı İsrail askerlerinin teçhizatı imha edildikten sonra üslerine geri döndüğü aktarıldı.

"ORADA HAMAS KALMAYACAK"

Rehineler için başlatılan kara operasyonu öncesi Hava Kuvvetleri Harekat Komutanlığı toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Galant, "Gazze'deki kara harekatı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında Hamas olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada Hamas kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

KAPSAMLI BİR KARA HAREKATI OLACAK MI?

Öte yandan Gazze sınırında on binlerce İsrail askerinin kara harekatı için bekleyişi ise sürüyor. Daha önce İsrail Ekonomi Bakanı, hükümetin orduya yeşil ışık yaktığını, operasyon kararının orduya ait olduğunu söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk23 Ekim 2023 13:06

Gazre isralliye mezar olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...