Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
10 Ekim 2024 09:41 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 17:12

Son dakika haberi... İsrail, İran'a 'ansızın, hassas ve ölümcül' bir saldırı gerçekleştireceğini açıkladı. İntikam ateşiyle yanan İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, 'İran'ın neye uğradığını anlamayacağını' söyledi. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Lübnan'ın 'Gazze gibi olmaması' konusunda uyardı. Türkiye ise Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. TCG gemileri, Beyrut'tan ayrıldı, akşam saatlerinde Mersin'e ulaşması bekleniyor. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • İRAN'A MİSİLLEME GÖRÜŞMESİ
  • ATEŞKES İÇİN ÇABALAR SÜRÜYOR
  • İSRAİL'İN TEHDİDİNE İRAN'DAN CEVAP
  • İSRAİL'DEN BM GÖREV GÜCÜNE SALDIRI
  • HİZBULLAH'TAN İSRAİL'İN KUZEYİNE 40 ROKET
  • TÜRKİYE LÜBNAN'DAN 966 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ
  • HİZBULLAH VE İSRAİL ASKERLERİ ÇATIŞIYOR
  • LÜBNAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARI YURDA DÖNÜYOR
  • ''İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI 'ÖLÜMCÜL, HASSAS, ANSIZIN' OLACAK''
  • TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANINDAN İNSANLIK DIŞI ÖNERİ
  • İSRAİL'DEN SURİYE'YE SALDIRI
  • BIDEN'DAN 'DİPLOMATİK ÇÖZÜM' ÇAĞRISI
  • ABD'DEN NETANYAHU'YA UYARI!

10.10.2024 17:12

İRAN​'A MİSİLLEME GÖRÜŞMESİ

İsrail medyası, İsrail güvenlik kabinesinin, bu akşam toplanarak İran'ın füze saldırısına verecekleri yanıtın onaylanmasını isteyeceğini belirtti.


10.10.2024 16:36

ATEŞKES İÇİN ÇABALAR SÜRÜYOR

Lübnan​ Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını durdurmak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısı öncesinde yoğun diplomatik temaslar yürüttüklerini belirtti. 

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Mikati, "Sınırlı bir süre için ateşkes ilan edilmesi ve ardından siyasi çözümler üzerinde yeniden müzakerelere başlanması amacıyla BMGK'nin toplanması için ABD ile Fransa arasında yapılan görüşmeler sürüyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 1. Resim


10.10.2024 14:49

İSRAİL'İN TEHDİDİNE İRAN'DAN CEVAP

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın tehdidinin ardından İran'dan cevap geldi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'in, İran'a yönelik olası saldırısı karşısında ülkesinin ''her türlü senaryoya hazır'' olduğunu belirtti.

Abbas Arakçi, ''Her türlü senaryoya hazırız, aynı zamanda savaş ya da tırmanma peşinde değiliz. İsrailliler, İran'ın kararlılığını test edebilirler'' ifadelerini kullandı.


10.10.2024 14:42

İSRAİL'DEN BM GÖREV GÜCÜNE SALDIRI

İsrail ordusunun Güney Lübnan'da Birleşmiş Milleter Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) bulunduğu mevzilere ateş açtığı ve 2 askerin hafif yaralandığı belirtildi.


10.10.2024 11:50

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'İN KUZEYİNE 40 ROKET

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah noktalarından İsrail'in kuzeyine yaklaşık 40 roket fırlatıldığı belirtildi. Roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği belirtilirken, bazı roketlerin ise bölgede hasara yol açtığı aktarıldı.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 1. Resim

Kiryat Shmona ve Yukarı Celile bölgeleri ile Margaliot köyünde yüksek sesli patlamaların duyulduğu bildirildi.


10.10.2024 11:43

TÜRKİYE LÜBNAN'DAN 966 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’da aralarında KKTC vatandaşlarının da bulunduğu 966 sivili taşıyan 2 geminin Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktığını duyurdu. Gemilerin akşam saatlerinde Mersin Limanı’na varması bekleniyor.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 1. Resim


10.10.2024 10:30

HİZBULLAH VE İSRAİL ASKERLERİ ÇATIŞIYOR

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mensuplarıyla yaşanan çatışmalarda bir subayının öldüğünü bir askerin de ağır yaralandığını açıkladı.


10.10.2024 08:30

LÜBNAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARI​ YURDA DÖNÜYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek olan geminin Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktığını açıkladı. Bakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın neden olduğu insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir.''

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 1. Resim


10.10.2024 08:00

''İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI 'ÖLÜMCÜL, HASSAS, ANSIZIN' OLACAK''

İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısına İran'ın nasıl cevap vereceği hala belirsizliğini koruyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in İran'a saldırısının, 'ölümcül, hassas ve ansızın" gerçekleşeceğini ileri sürdü. Askeri bir toplantıda konuşan Gallant, "Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar" dedi.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 2. Resim


10.10.2024 07:30

TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANINDAN İNSANLIK DIŞI ÖNERİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimine Orta Doğu konusunda danışmanlık yapan Matthew RJ Brodsky, İsrail'e, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan İrlanda askerlerine "napalm bombası atmasını" önerdi.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 3. Resim

X'te tepki çeken paylaşımını silen Brodsky'nin hesabı, daha sonra şirket tarafından "yayın ilkelerini ihlal" ettiği gerekçesiyle askıya alındı. İrlanda Başbakanı Simon Harris Brodsky'nin paylaşımının "iğrenç, uygunsuz ve aşağılık" bir açıklama olduğunu belirtti.


10.10.2024 02:31

İSRAİL'DEN SURİYE'YE SALDIRI

Beşar Esad rejimi, İsrail'in Suriye'nin orta kesimindeki Humus iline saldırı düzenlediğini öne sürdü. Rejimin haber ajansı SANA'nın haberinde, İsrail’in, Humus ilinin güneyindeki Hasye ilçesinde araba fabrikasına saldırı düzenlediği iddia edildi. Haberde, saldırıda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.


10.10.2024 00:30

BIDEN'DAN 'DİPLOMATİK ÇÖZÜM' ÇAĞRISI

İran'a saldırıya hazırlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüşen ABD Başkanı Joe Biden, "Beyrut'ta nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki sivillerin gördüğü zararın minimize edilmesi gerektiğini" söyledi.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 4. Resim


10.10.2024 00:27

ABD'DEN NETANYAHU'YA UYARI!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun tehditvari konuşmalarının ardından, Lübnan'ın Gazze'ye benzer bir şeye dönüşmemesi konusunda uyarılara yer verildi. 

Miller, Netanyahu'nun Lübnan'a yönelik tehditlerinin hatırlatılması üzerine, "Lübnan'daki durumun Gazze'deki duruma benzediğini göremeyiz ve görmemeliyiz. Bu elbette kabul edilemez." sözlerine yer verdi.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 5. Resim


10.10.2024 00:22

LÜBNAN'A 2 HAVA SALDIRISI BİRDEN!

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği 2 hava saldırısında, aralarında 5 sağlık görevlisinin de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Son dakika | İsrail'in İran'a saldırısı ölümcül olacak! Lübnan için Netanyahu'ya Biden'dan uyarı geldi - 6. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cengiz10 Ekim 2024 09:51

Bu olaylar çok üzücü, umarım barış yolu bulunur ve her iki tarafta da kayıp olmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...