Tgrt Haber

Son dakika! Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu

24 Şubat 2022 13:20 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 18:06
Son dakika! Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu

Son dakika haberi: Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sırasında başkent Kiev dahil birçok kent vurulurken Ukrayna, 5 Rus savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Rusya, savaş uçaklarının düşürüldüğü haberini yalanlarken Ukrayna son olarak, Rus saldırısında 8 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını belirtti. Sivillerin vurulmasının ardından ise karşılık olarak 50 Rus işgalcinin öldürüldüğünü Ukrayna ordusu açıkladı.

KİEV İKİNCİ KEZ VURULDU

İki ülkeden son duruma ilişkin açıklamalar gelirken Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ikinci kez füze saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası patlama sesleri başkentte yankılandı.

Son dakika! Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu

SİVİLLER SIĞINAKLARA KOŞTU

Öte yandan Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığınmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...