Tgrt Haber

Son dakika! Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
05 Temmuz 2024 12:05 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 14:48
Son dakika! Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi

Son dakika... Kırgızistan'da bir darbe girişimi gerçekleşti. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, girişimin engellendiğini duyurdu.

Kırgızistan​ Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede bir darbe girişiminin engellediğini bildirdi. Komite tarafından yapılan açıklamada, "Kırgızistan'ın istihbarat kurumları, ülkede iktidarı zorla ele geçirme girişimini engelledi" ifadeleri yer aldı.

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nden yapılan açıklamada darbe girişimine kalkışan grubun "suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu" belirtildi.

Son dakika! Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi - 1. Resim

''ÖLÜMLE SONUÇLANAN KİTLESEL İSYAN ÇIKARACAKLARDI''

Bakanlık, yıkıcı grubun insanların ölümüyle sonuçlanan kitlesel isyanlar düzenleyerek iktidarı ele geçirmeyi planladığını açıkladı. Beş kişi gözaltına alındı.

Son dakika! Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi - 2. Resim

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

Aramalarda ev yapımı bombalar, silahlar, mühimmat, kurşun geçirmez yelekler, telsizler, polis üniformaları, insansız hava araçları ve aşırılıkçı yayınlar bulundu.

Son dakika! Kırgızistan'da darbe girişimi engellendi - 3. Resim

Soruşturma ve operasyonel çalışmaların sonucu “K.B.A”, “M.E. C”, “B.B.K.”, “M.A.C.” ve “S.A.B” isimli Kırgızistan vatandaşlarının gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu grubun suç ideolojisini destekleyen ve fanatik bir şekilde dini ideolojiyi savunan kişilerden oluştuğu tespit edilmiştir. Gözaltına alınanların evlerinde ve kullandıkları araçlara yapılan arama çalışmaları sırasında el yapımı patlayıcılar, silahlar, mühimmatlar, telsizler, kurşun geçirmez yelekler, kolluk kuvvetleri üniformları, insansız hava araçları, aşırılık yanlışı literatürler ve diğer yasaklanmış maddeler bulunmuş, ele geçirilmiştir”

Açıklamada, soruşturmanın devam ettiği bilgisi aktarıldı.

OCAK AYINDA DA DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTU

Öte yandan, ocak ayında da Kırgızistan'da kitlesel ayaklanma yoluyla iktidarı devirmeye yönelik hazırlık yaptığı şüphesiyle bir gruba yönelik operasyon düzenlenişti. Miting düzenleyerek darbe girişimi organize etmekle suçlanan 41 yaşındaki iş adamı İmamidin Taşov, saklandığı köyde 22 Nisan'da yakalanmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...