Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
14 Ekim 2024 09:14 - Güncelleme : 14 Ekim 2024 10:38

Lübnan Hizbullah'ı İsrail'in Hayfa şehrinde bulunan askeri üssü hedef aldı. İnsansız hava aracı (İHA) ile vurulan üste bulunan askerlerden 4'ü hayatını kaybetti, 67'si yaralandı. İsrail, Hizbullah'ın saldırısına savaş uçakları ve topçu atışlarıyla karşılık verdi. ABD ise Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sisteminin (THAAD) İsrail'e konuşlanmasına izin verdi. İşte bölgede yaşanan sıcak gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HALEVİ 'ÖLDÜ' İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ
  • AB, İSRAİL'DEN AÇIKLAMA BEKLİYOR
  • ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
  • GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ ÖLDÜ İDDİASI
  • ABD ONAYI VERDİ THAAD İSRAİL'E KONUŞLANACAK
  • İRAN BARIŞTAN YANA
  • İSRAİL'DEN HAVA SALDIRILARININ YANI SIRA TOPÇU ATIŞLARI

14.10.2024 10:33

HALEVİ 'ÖLDÜ' İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ

Hakkında sosyal medyada öldüğü yönünde iddialar bulunan İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah​'ın dün insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldığı askeri üssü ziyaret etti.

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi - 1. Resim


14.10.2024 10:15

AB, İSRAİL'DEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in, Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'ne saldırılarından ciddi endişe duyduğunu belirterek, İsrail makamlarından acilen açıklama ve kapsamlı bir soruşturma beklediğini duyurdu.


14.10.2024 09:50

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) unsurlarının ve Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


14.10.2024 09:00

GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ ÖLDÜ İDDİASI

Hizbullah'ın askeri üsse yönelik gerçekleştirdiği saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'nin de öldürüldüğü ileri sürüldü.

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi - 1. Resim

Saldırıdan kısa bir süre sonra X'te Halevi'nin ölümüyle ilgili birçok hesaptan paylaşım yapıldı. İsrail medyası, iddianın gerçeği yansıtmadığını yazdı.


14.10.2024 06:00

ABD ONAYI VERDİ THAAD İSRAİL'E KONUŞLANACAK

Pentagon basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Başkanın (Joe Biden) talimatı üzerine, Bakan (Lloyd) Austin, İran​'ın 13 Nisan ve 1 Ekim'de İsrail'e yönelik benzeri görülmemiş saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmek için İsrail'e bir THAAD bataryası ve ilgili ABD askeri personelinin konuşlandırılmasını yetkilendirdi." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 3. Resim


14.10.2024 05:30

İRAN BARIŞTAN YANA

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ile Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların durdurulması ve ateşkes sağlanması için çözüm yolları ele alındı.

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi - 2. Resim

İran’ın her zaman savaş ve huzursuzluktan uzak, güvenli bir bölge istediğini vurgulayan Pezeşkiyan, ateşkes ile çatışmaların durdurulmasını desteklediklerini söyledi.


14.10.2024 01:53

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRILARININ YANI SIRA TOPÇU ATIŞLARI

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde birçok köy ve beldeye yönelik hava saldırılarının yanı sıra sınır bölgelerini topçu atışlarıyla hedef aldığı bildirildi.

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi - 3. Resim


14.10.2024 01:23

HİZBULLAH'TAN ASKERİ ÜSSE İHA'LI SALDIRI

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.

Son dakika | Lübnan Hizbullah'ı İsrail üssünü vurdu! Hava saldırıları ve topçu atışlarıyla karşılık verildi - 4. Resim

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın askeri üsse yönelik İHA'lı saldırısında yaralanan tüm askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi.

Saldırıda 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 58 askerin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 7'sinin durumunun kritik olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...