Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
03 Ekim 2024 09:53 - Güncelleme : 03 Ekim 2024 17:21

İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor. Hizbullah'ın güçlü olduğu bölge Dahiye, yoğunlaşan hava saldırılarının yanı sıra füzelerle de vuruldu. Bölgedeki bir bina hedef alındı. İran'ın saldırılarında ABD'nin İsrail'i korumak ve savunmak için füzeler ateşlediği de ortaya çıktı. Ayrıca İsrail'in kara harekatı öncesinde 1 yıl boyunca sınıra baskınlar yaparak Hizbullah güçlerini zayıflatmaya çalıştığı açıklandı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH'IN İSTİHBARAT KARARGAHI VURULDU
  • BEYRUT'A 3 AYRI HAVA SALDIRISI
  • KARA HAREKATI GENİŞLİYOR!
  • İRAN LİDERİNDEN 'HAREKETE GEÇİN' ÇAĞRISI
  • SURİYE'DE 1 ASKERİ YETKİLİ ÖLDÜ
  • HİZBULLAH: İSRAİL ASKERLERİNİ PÜSKÜRTTÜK
  • NASRALLAH ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ...
  • İRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
  • HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E TOPÇU ATIŞLARI
  • HUSİLER, 'HAYATİ BİR HEDEFİ' VURDU
  • ABD, İSRAİL'İ SAVUNMAK İÇİN FÜZELER ATEŞLEDİ
  • İSRAİL HELİKOPTERİ FÜZEYLE VURULDU
  • İSRAİL'İN 1 YILLIK GİZLİ OPERASYONLARI
  • İSRAİL, SURİYE'Yİ DE VURDU
  • HEM HAVADAN HEM KARADAN SALDIRI
  • LÜBNAN'DA CAN KAYBI ARTIYOR
  • 'ÖFKE CUMASI'NA KATILIM ÇAĞRISI
  • BEYRUT'UN GÜNEYİ DE HEDEFTE
  • İSRAİL, LÜBNAN'DA 8 ASKERİNİ KAYBETTİ

03.10.2024 16:44

HİZBULLAH'IN İSTİHBARAT KARARGAHI VURULDU

İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin Beyrut'taki Hizbullah'ın istihbarat karargahını vurduğunu duyurdu.


03.10.2024 16:15

BEYRUT'A 3 AYRI HAVA SALDIRISI

Lübnan devlet medyası NNA'nın haberine göre, Beyrut'un güney bölgelerine 3 ayrı hava saldırısı düzenlendi. Gruba yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırının Hizbullah'ın medya ilişkileri ofisinin bulunduğu ve daha önce "boşaltılmış" bir binayı hedef aldığını söyledi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 1. Resim


03.10.2024 15:17

KARA HAREKATI GENİŞLİYOR!

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın güneyinde 25 köy için daha tahliye emri çıkararak ülkeye yönelik kara harekatını genişlettiğini duyurdu. Salı gününden bu yana Güney Lübnan'daki 76 köye IDF tarafından tahliye bildirimi gönderildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Avichay Adraee, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'ın iç kesimlerine 45 kilometreye kadar ulaşan bölgelerde yer alan 25 yeni köyün adını sıraladı ve Lübnanlı vatandaşlara, "Güvenliğiniz için derhal evlerinizi boşaltın ve Awali Nehri'nin kuzeyine doğru hareket edin" uyarısında bulundu ve şu ifadelere yer verdi:

"Canınızı kurtarmak için derhal evlerinizi boşaltın ve Awali Nehri'nin kuzeyine doğru hareket edin."


03.10.2024 14:43

İRAN LİDERİNDEN 'HAREKETE GEÇİN' ÇAĞRISI

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki saldırıları karşısında "güvenlik" endişesi yaşayan ülkelerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 1. Resim


03.10.2024 14:00

SURİYE'DE 1 ASKERİ YETKİLİ ÖLDÜ

İsrail'in üç gün önce Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırıda yaralandığı belirtilen İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir askeri yetkilinin yaralarının ağırlığı nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.


03.10.2024 13:11

HİZBULLAH: İSRAİL ASKERLERİNİ PÜSKÜRTTÜK

Hizbullah, İsrail ordusunun Güney Lübnan'daki sınır noktasına doğru ilerleme girişimini püskürtüldüğünü açıkladı.Gruptan yapılan açıklamada " Düşman güçlerinin Fatima Kapısı'na doğru ilerleme girişimini topçu ateşiyle püskürttük" ifadesi yer aldı.

Fatima Kapısı, İsrail-Lübnan sınırında, kuzeydeki Metula kasabasının yakınında yer almaktadır. İsrail Savunma Kuvvetleri iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.


03.10.2024 11:45

NASRALLAH ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ...

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiğini, ABD ve Fransa’nın da kendilerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkesi onayladığını ilettiğini belirtti.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 1. Resim


03.10.2024 11:28

İRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

İran'ın resmi medyası, Tahran'ın Salı günü İsrail'e füze fırlatmasının ardından getirilen kısıtlamaların ardından, İran'da uçuşların Perşembe sabahından itibaren yeniden başladığını bildirdi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 1. Resim


03.10.2024 11:03

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E TOPÇU ATIŞLARI

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile'de yer alan Hanita'da İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın topçu atışıyla hedef alındığı, saldırının tam isabet gerçekleştirildiği kaydedildi.


03.10.2024 09:04

HUSİLER, 'HAYATİ BİR HEDEFİ' VURDU

Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Yafa'da "hayati bir hedefe" saldırı düzenlediğini açıkladı.

Husilerin Sözcüsü Yahya es-Seri, yayımladığı video kaydında, insansız hava araçlarıyla (İHA) Yafa kentinde "hayati bir hedefin" vurulduğunu kaydetti.


03.10.2024 08:10

ABD, İSRAİL'İ SAVUNMAK İÇİN FÜZELER ATEŞLEDİ

İran, İsrail'e saldırı düzenlediği sırada ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM), İsrail'i savunmak üzere füzelerin ateşlendiği belirtildi. CENTCOM, o anlara ilişkin görüntüleri yayımladı.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 1. Resim

ABD Deniz Kuvvetleri 6. Filo Sözcüsü Yüzbaşı Bill Urban konuyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail'i hedef alan İran füzelerinin başarıyla vurulduğunu söyledi. Urban, füzelerin fırlatıldığı USS Cole ve USS Bulkeley destroyerlerinin Aegis balistik füze savunma sistemine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 2. Resim


03.10.2024 07:23

İSRAİL HELİKOPTERİ FÜZEYLE VURULDU

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Beyt Hillel üzerinde uçan İsrail askeri helikopterine karadan havaya füzeler ateşlediğini ve helikopterin geri çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 3. Resim


03.10.2024 06:00

İSRAİL'İN 1 YILLIK GİZLİ OPERASYONLARI

İsrail'in geçtiğimiz bir yıl boyunca sınıra gizli baskınlar yaptığı ortaya çıktı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), yüzlerce güne yayılan bir zaman diliminde en az 70 operasyonun yapıldığını açıkladı. IDF sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari Hamas ile savaşının başlangıcından bu yana yürütülen gizli operasyonların sınıra yakın Hizbullah altyapısını yok etmeye odaklandığını söyledi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 4. Resim


03.10.2024 05:46

İSRAİL, SURİYE'Yİ DE VURDU

İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesinde birden fazla saldırı gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının Akdeniz tarafından saat 04.00 sularında Lazkiye'nin Ceble ilçesinde birden fazla hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 5. Resim

Saldırılar sonucunda güçlü patlamalar meydana gelirken, Beşşar Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin karşılık vermeye çalıştığı kaydedildi.

Saldırı yerinde yangın çıktığı ve patlamaların devam ettiği ifade edildi.


03.10.2024 05:03

HEM HAVADAN HEM KARADAN SALDIRI

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 3'ü güneydeki Dahiye'ye olmak üzere 4 hava saldırısı düzenledi. İsrail, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de Muavvad bölgesine ve Amerikan Mahallesi'ne 3 füzeyle saldırı gerçekleştirdi.

Bombalamanın ardından saldırıların yapıldığı yerden yükselen yoğun duman, başkent Beyrut'un semalarında geniş bir alanı kapladı. Başka bir saldırıda da Beyrut'un batısındaki Başura bölgesinde bulunan bir bina hedef alındı.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 5. Resim

Yaralananların olduğu saldırılara ilişkin henüz detaylı bilgi edinilemedi.


03.10.2024 04:01

LÜBNAN'DA CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında 46 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi.


03.10.2024 03:34

'ÖFKE CUMASI'NA KATILIM ÇAĞRISI

Hamas ve kendini "Gazze'deki Soykırımı Durdurmak için Uluslararası Kampanya" olarak adlandıran grup, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'da devam eden saldırılarını kınamak için dünya halklarını yarın düzenlenecek "Öfke Cuması" eylemlerine katılmaya çağırdı.


03.10.2024 02:38

BEYRUT'UN GÜNEYİ DE HEDEFTE

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 6. Resim


03.10.2024 00:33

İSRAİL, LÜBNAN'DA 8 ASKERİNİ KAYBETTİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "İsrail'de hayatı sürdürmenin teminatı, kanla ağır bir bedel ödemeyi gerektiriyor." dedi.

Gallant, İsrail ordusunun, kara saldırısı başlattığı Lübnan'da üçü yüzbaşı olmak üzere 8 askerin öldüğünü duyurmasının ardından sosyal paylaşım sitesi X hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 7. Resim


03.10.2024 00:08

LÜBNAN'DAN İSRAİL'İN KUZEYİNE FÜZELER

İsrail'in kuzeyinde yer alan Yukarı Celile'deki bazı bölgelerde Lübnan'dan atılan füzeler sonrasında elektrik kesintisi yaşandı.

Son dakika | Lübnan yangın yeri, gizli operasyon ifşa oldu! ABD'nin İsrail'i savunmak için füzeler ateşlediği ortaya çıktı - 8. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 3 Ekim 2024 13:04

ABD mi korudu İSRAİLİ yoksa İSRAİLİN MALATYADA KURDUĞU rampalardan korudu. yazık yazık

Sonraki Haber Yükleniyor...