Tgrt Haber

Son dakika | Lübnan'da büyük patlama! Beyrut'un üstü dumanla kaplandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
27 Eylül 2024 18:32 - Güncelleme : 27 Eylül 2024 20:36

Son dakika haberi: Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta paylama meydana geldi. Şehrin üstü dumanla kaplanırken patlama sesi kentin dört bir yanından duyuldu. Saldırı İsrail Başbakanı Netanyahu’nun BM’deki konuşmasının hemen ardından gerçekleşti. Öte yandan en az 1 kişi öldüğü, 100'e yakın yaralı olduğu belirtilirken, Hizbullah'a yakın kaynaklar da Nasrallah'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Son dakika haberine göre, İsrail'in yoğun saldırı başlattığı Lübnan​'da patlama​ sesi duyuldu. Reuters Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre patlama şehrin tamamında duyuldu. 

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El-Manar kanalı, günlerdir Lübnan'ı hedef alan İsrail'in peş peşe hava saldırılarıyla Beyrut’un güney banliyölerini hedef aldığını duyurdu.

Son dakika | Lübnan'da büyük patlama! Beyrut'un üstü dumanla kaplandı - 1. Resim


İSRAİL HİZBULLAH'I HEDEF ALDI! 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Beyrut’un güney banliyölerinde Hizbullah’ın merkez komutanlığını hedef aldığını bildirdi. Lübnan’daki güvenlik kaynağı, "çatışmaların başlamasından bu yana yapılan en büyük saldırının gerçekleştiğini" bildirdi. 

Saldırı İsrail Başbakanı Netanyahu’nun BM’deki konuşmasının hemen ardından gerçekleşti.

Son dakika | Lübnan'da büyük patlama! Beyrut'un üstü dumanla kaplandı - 2. Resim


İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ! HEDEFTE NASRALLAH MI VAR?

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtine hava saldırısı düzenlediğini kabul etti. İsrail medyası, saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunup bulunmadığının araştırıldığını duyurdu.

Son dakika | Lübnan'da büyük patlama! Beyrut'un üstü dumanla kaplandı - 3. Resim


HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH KARARGAHTA MI?

İsrail ordusu ise Hizbullah'ın merkez karargahları hedef alındığını açıkladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Karargahta Hizbullah lideri Nasrallah'ın olup olmadığı kontrol ediliyor. 

İsrail gazetesi Haaretz hedefte Nasrallah'ın olduğunu ancak saldırıdan kurtulduğunu duyurdu. 

Hizbullah televizyonunda saldırı hakkında, "Eşi görülmemiş bir saldırıydı. İsrail sınırı olmayan bir çılgınlık içinde." ifadelerine yer verildi. 

Hizbullah'a yakın kaynaklar da Nasrallah'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

NELER YAŞANMIŞTI?

İsrail ordusu, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile sürdürdüğü kontrollü çatışmalara devam ederken 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın farklı bölgelerine yönelik saldırılar düzenlemeye başladı.

Lübnan yetkililerine göre, saldırılarda 700'den fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce insan yerinden edildi.

Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru devam eden göç dalgasına ek olarak, Suriye’ye kaçanların da olduğu bildirildi.

Pentagon ise saldırıdan bilgileri olmadığını paylaştı. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin27 Eylül 2024 18:36

Üzgünüm ama böyle olaylar hep korkutucu geliyor ya çok üzücü

Sonraki Haber Yükleniyor...