Tgrt Haber

Son dakika! İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı! Hamas ofisi hedef alındı

02 Ocak 2024 19:27 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 21:06

Son dakika haberi: Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın ofisinin olduğu alanda patlama meydana geldiği belirtildi. Çevrede büyük hasarın olduğu ve bir aracın alev topuna döndüğü öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Lübnan basını saldırıyı İsrail'in yaptığını aktardı. İsrail saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğünü açıkladı, Hamas tarafı ise durumu 'suikast' olarak nitelendirdi.

Lübnan​, Beyrut​ – Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, Hamas​ ofisine hava saldırısı düzenledi. İlk raporlara göre, saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

Yapılan son açıklamaya göre; Beyrut’ta düzenlenne saldırıda ölenlerin arasından Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin bulunduğu öğrenildi.

İSRAİL'DEN İLK AÇIKLAMA: SALİH ARURİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordu radyosu da İsrail’in drone araçları ile Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğü doğruladı. 

HİZBULLAH DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Öte yandan Hizbullah'ın da İsrail'e karşı bir cevap saldırısına hazırlandığı iddia edildi. Hizbullah lideri Nasrallah yarın için planlanan konuşmasını iptal etti. 

Hasan Nasrallah, daha önceki konuşmalarında Lübnan topraklarında bir Lübnanlıyı, Suriyeliyi, İranlıyı veya Filistinliyi hedef alan herhangi bir suikasta "Güçlü cevap vereceklerini ve hiçbir şekilde affetmeyeceklerini" söylemişti.

HAMAS'TAN 'DİRENİŞE DEVAM' MESAJI 

Saldırı sonrası Hamas'tan yapılab açıklamada Salih El Aruri'nin öldürüldüğünü teyit ederek direnişin bitmeyeceği mesajını verdi. 

Açıklamada, "Siyonist işgalcilerin, Filistin içinde ve dışında liderlerimize ve sembol isimlere yönelik gerçekleştirdiği korkakça suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı başaramayacak, cesur direnişimizi engelleyemeyecek." ifadesi kullanıldı.

SALDIRI SONRASI UÇUŞ 

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre saldırının ardından İsrail'e ait askeri jetler ve dorenlar Beyrut ve ülkenin güneyindeki Sur şehri semalarında uçuş gerçekleştirdi.

SALİH EL ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu. 

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan El Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı. 

Son dakika! İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı! Hamas ofisi hedef alındı
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri

Salih El Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

 

Kaynak: NNA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...