Tgrt Haber

Malavi Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçağın enkazı bulundu: Kurtulan kimse yok!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Haziran 2024 19:27 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 14:29
Malavi Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçağın enkazı bulundu: Kurtulan kimse yok!

Son dakika haberi... Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Chilima'yı taşıyan askeri uçak kaybolmuştu. Uçağın enkazının bulunduğu ve kurtulan birini olmadığı açıklandı.

Malavi​ Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, dün kaybolan ve içinde Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Chilima'yı taşıyan uçağın enkazının bulunduğunu ve kurtulan olmadığını açıkladı.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uçağın kaybolmasından sonra Malavi Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Radardan kaybolduğundan bu yana havacılık yetkililerinin uçakla temas kurma çabaları şu ana kadar başarısız oldu" denildi.

Uçakta, Chilima ile beraber 9 kişinin daha bulunduğu belirtilerek, uçağın yerel saatle 09.17’de başkent Lilongwe'den havalandığı ifade edildi.

2022 yılında 51 yaşındaki Chilima, bir işadamının dahil olduğu rüşvet skandalı nedeniyle tutuklanmış ve yolsuzlukla suçlanmıştı. Yetkileri elinden alınan Chilima hakkındaki suçlama, geçtiğimiz ay mahkeme tarafından düşürülmüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...