Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı
23 Ekim 2024 09:11 - Güncelleme : 23 Ekim 2024 10:50

Son dakika haberi... İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından halefi gözüyle bakılan Haşim Safiyuddin'in de öldürüldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Lübnan'ın hem güneyini hem de doğusunu hedef alırken Hizbullah, İsrail'e İHA'lı ve roketli misilleme gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Orta Doğu ziyareti kapsamında İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH İSRAİL ÜSSÜNÜ BOMBALADI
  • İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI TEHDİDİ: ZORUNLU GÖÇ BAŞLADI
  • İSRAİL'E ROKETLİ MİSİLLEME
  • LÜBNAN'IN GÜNEYİNE VE DOĞUSUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI
  • HİZBULLAH'IN İHA'SI İSRAİL'DE PANİĞE NEDEN OLDU
  • ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN İSRAİL'DE

23.10.2024 10:34

HİZBULLAH​ İSRAİL ÜSSÜNÜ BOMBALADI

Hizbullah, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Tel Aviv çevresindeki İsrail Askeri İstihbarat Birimi 8200'e bağlı Glilot Üssü'nün füze salvosuyla bombalandığı belirtildi.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 1. Resim

Açıklamada, söz konusu saldırının "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan​'ı ve halkını savunmak, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara yanıt vermek" için gerçekleştirildiği ifade edildi.


23.10.2024 10:20

İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI TEHDİDİ: ZORUNLU GÖÇ BAŞLADI

İsrail ordusunun saldırı tehdidinden sonra Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinde yeni bir göç dalgası başladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Andree, sosyal medya hesabından Lübnan'ın güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Sur kentine dair bir harita yayınlandı.

Andree, Sur kentindeki geniş bir bölgedeki halktan evlerini boşaltmalarını ve Evveli Nehri'nin kuzeyine geçmelerini istedi. İsrail ordusunun saldırı tehdidinin ardından kenttekilerin birçoğu evlerini terk etmek zorunda kaldı.


23.10.2024 08:05

İSRAİL'E ROKETLİ MİSİLLEME

Lübnan'dan atılan roketlerin ardından İsrail'in Tel Aviv ve Hayfa kentlerinin çevresinde sirenler çalmaya başladı. İsrail Hava Kuvvetleri, fırlatılan iki roketin havada engellediğini duyurdu. Olayda herhangi bir can kaybı, yaralanma veya hasar bildirilmedi.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 1. Resim


23.10.2024 05:02

LÜBNAN'IN GÜNEYİNE VE DOĞUSUNA SALDIRI: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

 İsrail savaş uçaklarının, akşam saatlerinde Lübnan'ın güneyi ve doğusunda konut ve ticari komplekslere düzenlediği hava saldırılarında 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 2. Resim


23.10.2024 01:22

HİZBULLAH'IN İHA'SI İSRAİL'DE PANİĞE NEDEN OLDU

Lübnan'dan gönderilen bir insansız hava aracı (İHA), İsrail'de milyonlarca kişinin büyük panik yaşamasına ve sığınaklara girmesine neden oldu.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 3. Resim

İsrail hava sahasında onlarca kilometre boyunca bir saatten fazla sürede serbestçe dolaşan ve İsrail savaş uçakları ile helikopterlerinin karşı koymayı başaramadığı İHA daha sonra kayboldu.


23.10.2024 00:30

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN İSRAİL'DE

İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​, Batı Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 4. Resim

Ardından Blinken, İsrail'e yaptığı ziyaret kapsamında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Tel Aviv'de bulunan İsrail Savunma Bakanlığı'nda görüşme gerçekleştirdi.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 5. Resim

Son olarak ABD'li bakan, İsrail'e yaptığı ziyaret kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü.

Son dakika | Nasrallah'ın halefisi Haşim Safiyuddin Lübnan'da öldürüldü! ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'de - 6. Resim


22.10.2024 23:15

NASRALLAH'IN HALEFİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, Haşim Safiyuddin'in 4 Ekim'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda öldüğünü öne sürdü. Hizbullah'tan İsrail ordusunun iddiasına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Son dakika | Hasan Nasrallah'ın halefi Haşim Safiyuddin'in İsrail ordusu tarafından öldürüldü - 2. Resim

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü. Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor. İsrail basını, İsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında Safiyuddin'in hedef alındığını yazmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Azra23 Ekim 2024 09:13

Olur bu şekilde devam ederse mutlaka bir patlama yaşanır Dağ gibi normalleşti.

Sonraki Haber Yükleniyor...