Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu: Bir noktaya üst üste saldırılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
26 Eylül 2024 09:26 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 17:38

İsrail'in Lübnan'a karşı saldırıları aralıksız devam ediyor. ABD ve Fransa'nın öncülüğünde Avrupa Birliği ve 8 ülke daha 21 günlük ateşkes çağrısında bulundu. Lübnan, ülkelerin çağrısına olumlu cevap verirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yeni saldırı emri verdi. İsrail'in Lübnan'a kara harekatı hazırlığı içinde olduğu belirtildi. Son olarak İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. Saldırılarda Hizbullah komutanı öldürüldü. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
  • NETANYAHU'YA 'HÜKÜMET' TEHDİDİ
  • BM: SALDIRILAR SİVİLLER İÇİN 'KORKUTUCU'
  • İSRAİL BEYRUT'U VURDU
  • İSRAİL'DEN 8 NOKTAYA HAVA SALDIRISI
  • CAN KAYBI 650'Yİ AŞTI
  • TÜRKİYE LÜBNAN'DAKİ TÜRKLERİ TAHLİYE EDECEK
  • BİNLERCE LÜBNANLI SURİYE'YE KAÇTI
  • NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ
  • ''ASKERİ BOTLARINIZ DÜŞMAN TOPRAKLARINA GİRECEK''
  • LÜBNAN'DAKİ SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA SURİYELİ ÖLDÜ
  • ''İSRAİL, ATEŞKESİ GÖRÜŞEBİLİR''
  • LÜBNAN'DAN ATEŞKES ÇAĞRISINA CEVAP
  • İSRAİL, LÜBNAN'A SALDIRILARINI DURDURMADI
  • NETANYAHU ABD'DE
  • HİZBULLAH'TAN GÖVDE GÖSTERİSİ
  • İRAN'DAN İSRAİL'E UYARI: LÜBNAN'I 'HER TÜRLÜ' DESTEKLERİZ
  • BMGK LÜBNAN İÇİN TOPLANDI

26.09.2024 17:18

HİZBULLAH​ KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Lübnan​'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah komutanlarından Muhammed Hüseyin Surur'un öldüğünü bildirdi.


26.09.2024 16:47

NETANYAHU​'YA 'HÜKÜMET' TEHDİDİ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Lübnan'da ateşkesi kabul etmesi halinde partisinin koalisyon hükümetinden çekileceği tehdidinde bulundu.

Son dakika | İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu: Bir noktaya üst üste saldırılar - 1. Resim


26.09.2024 15:56

BM: SALDIRILAR SİVİLLER İÇİN 'KORKUTUCU'

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, İsrail'in Lübnan'ın güney kentlerine yönelik devam eden saldırılarının siviller üzerinde korkutucu bir etkiye sahip olduğunu bildirdi.


26.09.2024 15:24

İSRAİL BEYRUT'U VURDU

İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Dahiye'deki bir noktaya üç kez saldırı düzenlendi.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 1. Resim

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da, “ İsrail ordusu şu anda Beyrut’a saldırılar düzenliyor.” ifadelerine yer verildi.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 2. Resim


26.09.2024 14:49

İSRAİL'DEN 8 NOKTAYA HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, Lübnan-Suriye sınırının doğusunda ve kuzeyindeki 8 ayrı noktaya "Hizbullah'a silah kaçırmak için kullanıldığı" iddiasıyla hava saldırısı düzenledi.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 1. Resim


26.09.2024 14:00

CAN KAYBI 650'Yİ AŞTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının bombardıman başlattığı pazartesi gününden bu yana öldürülen 650 kişiden en az 50'sinin çocuk, 95'inin de kadın olduğunu açıkladı.


26.09.2024 13:47

TÜRKİYE LÜBNAN'DAKİ TÜRKLERİ TAHLİYE EDECEK

Milli Savunma Bakanlığı, Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalardan dolayı Lübnan sınırları içinde bulunan Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi için operasyon hazırlıklarına başladı.


26.09.2024 12:32

BİNLERCE LÜBNANLI SURİYE'YE KAÇTI

Lübnanlı ve Suriyeli aileler, İsrail'in yoğun saldırıları nedeniyle Suriye'ye kaçmaya başladı. Lübnan'dan yola çıkan binlerce kişi, yıllarca süren iç savaş nedeniyle insani ve ekonomik krizin yaşandığı Suriye'ye geçmek için trafikte saatlerce bekledi.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 1. Resim

Pazartesi gününden bu yana sınıra akın eden otobüs ve araçlar nedeniyle Jdeidat Yabous geçişinde kilometrelerce uzunlukta trafik oluştu. Araç bulamayan bazı aileler ise yürüyerek sınırı geçmek zorunda kaldı. Lübnan'da yaşayan 17 bin 700 kişi, İsrail'in saldırıları nedeniyle Suriye'ye göç etti.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 2. Resim


26.09.2024 12:26

NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes​ çağrısına yanıt vermediğini, kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını ve "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini" açıkladı.

Son dakika | İsrail, Lübnan'a kara harekatına hazırlanıyor: Botlarınız düşman bölgesine girecek - 1. Resim


26.09.2024 11:21

''ASKERİ BOTLARINIZ DÜŞMAN TOPRAKLARINA GİRECEK''

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ülkenin kuzeyinde İsrail askerlerini ziyaret etti. Konuşma yapan Halevi, ‘Lübnan’a kara harekatı hazırlığında olduklarını’ ifade ederek, “Bir manevra süreci hazırlıyoruz, bu da askeri botlarınızın düşman topraklarına gireceği anlamına geliyor” dedi.

Halevi, “Oraya güçlü bir şekilde girmenizle Hizbullah, savaş deneyimi olan profesyonel, son derece yetenekli bir savaş gücüyle karşılaşmanın nasıl bir şey olduğunu görecek. Onlardan çok daha güçlü, çok daha deneyimli olarak geliyorsunuz, içeri giriyorsunuz, oradaki düşmanı yok ediyorsunuz, altyapıyı yok ediyorsunuz. Bunlar kuzeyde yaşayanları güvenli bir şekilde geri döndürmemizi sağlayacak şeyler” diye konuştu.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 1. Resim


26.09.2024 11:15

LÜBNAN'DAKİ SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA SURİYELİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, Lübnan'ın doğusunda yer alan Baalbek el-Hirmil bölgesine düzenlediği hava saldırılarında Suriyeli 23 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.


26.09.2024 10:43

''İSRAİL, ATEŞKESİ GÖRÜŞEBİLİR''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD ve Fransa'nın girişimiyle Lübnan'da 21 günlük geçici bir ateşkes sağlanmasının görüşülmesine izin verdiği ve bunun için bir bakanını görevlendirdiği iddia edildi.

İsrael Hayom gazetesine konuşan siyasi kaynak, İsrail'in "başarı ihtimalini küçük gördüğü" ABD ve Fransa'nın 21 günlük ateşkes girişimini görüşmeye olumlu karşılık verdiğini ve Netanyahu'nun, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'ı müzakereleri yürütmekle görevlendirdiğini belirtti.


26.09.2024 09:13

LÜBNAN'DAN ATEŞKES ÇAĞRISINA CEVAP

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısında bulunan uluslararası açıklamayı memnuniyetle karşılayarak, en önemli şeyin Tel Aviv'in çağrıya vereceği cevap ve bu çağrıya olan bağlılığı olduğunu vurguladı.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 1. Resim


26.09.2024 08:57

İSRAİL, LÜBNAN'A SALDIRILARINI DURDURMADI

İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik devam eden hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik hava saldırılarının sürdüğü belirtildi.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 2. Resim


26.09.2024 08:39

NETANYAHU ABD'DE

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York eyaletine gitti.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 3. Resim


26.09.2024 07:58

HİZBULLAH'TAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Hizbullah askeri medya basın ofisi dün gizli bir konumda bulunan "Qader 1" balistik füzesinin görüntülerini paylaştı. Grup dün İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan MOSSAD karargahına saldırı düzenlerken, balistik füze fırlatırken, füze hava savunma sistemleri tarafından engellenmeden önce Tel Aviv bölgesine ulaşan ilk füze oldu.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 4. Resim

Saldırıyı üstlenen Hizbullah yaptığı açıklamada "İslami Direniş, 25 Eylül Çarşamba günü saat 06:30'da Tel Aviv yakınlarındaki Mossad karargahını hedef alan bir balistik füze fırlattı. bu karargah liderlerimize düzenlenen suikast ve Lübnan'da çağrı cihazlarına gerçekleştirilen saldırılardan sorumludur." ifadesi yer aldı. Hizbullah saldırının Gazze halkına destek ve "Lübnan ve halkını savunmak" amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 5. Resim


26.09.2024 07:18

İRAN'DAN İSRAİL'E UYARI: LÜBNAN'I 'HER TÜRLÜ' DESTEKLERİZ

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Ortadoğu'nun "tam ölçekli bir felaketle" karşı karşıya olduğunu belirterek, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların tırmanması halinde Tahran'ın Lübnan'ı "her türlü" destekleyeceği uyarısında bulundu:

"Bölge tam ölçekli bir felaketin eşiğinde. Kontrol altına alınmazsa dünya felaket sonuçlarla karşı karşıya kalacak. İran çatışmaların tırmanması durumunda her türlü imkanla Lübnan halkının yanında olacak."

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 6. Resim


26.09.2024 06:42

BMGK LÜBNAN İÇİN TOPLANDI

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Lübnan için acil oturum düzenledi. Toplantıya Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin de katıldı.

Son dakika | Onlarca ülkeden ateşkes çağrısı: Lübnan cevabı verdi! Tüm gözler İsrail'de - 7. Resim


26.09.2024 05:30

İSRAİL VE LÜBNAN'A ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde, Avrupa Birliği ile 8 ülke de dahil olmak üzere ortak bir açıklama yayımlandı. Çatışmaların durdurulması için harekete geçen ülkeler, 21 günlük acil ateşkes çağrısı yaptılar. 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD ile Fransa'nın, İsrail-Lübnan sınırında bir ateşkes çağrısı konusunda mutabık kaldığı ve bu yöndeki ortak açıklamaya AB, Avustralya, Kanada, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) katıldığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe26 Eylül 2024 09:31

Böyle sürekli savaşlar hiç bitmiyor ya insanın umudu kalmıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...