Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı
11 Ekim 2024 09:19 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 12:07

Son dakika haberi: Orta Doğu'da binlerce sivili katleden İsrail ordusu dün gece Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Ölenlerden birinin Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa olduğu ileri sürüldü.

Canlı Anlatım Özeti
  • İRAN OLASI MİSİLLEME KONUSUNDA ABD MÜTTEFİKLERİNİ TEHDİT ETTİ
  • İSRAİL, YİNE BM BARIŞ GÜCÜ'NE SALDIRDI
  • İSRAİL, İRAN'A DÜZENLEYECEĞİ SALDIRIYI NETLEŞTİREMEDİ
  • LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ROKETLİ SALDIRI
  • İRAN'DAN İSRAİL'İN SALDIRISINA TEPKİ

11.10.2024 11:37

İRAN​ OLASI MİSİLLEME KONUSUNDA ABD MÜTTEFİKLERİNİ TEHDİT ETTİ

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesine göre, İran, İsrail'in yapacağını duyurduğu misilleme saldırısında, askeri altyapılarını ya da hava sahalarını kullandıracak Orta Doğu'daki ABD müttefiki ülkeleri hedef almakla tehdit etti.


11.10.2024 10:50

İSRAİL, YİNE BM BARIŞ GÜCÜ'NE SALDIRDI

İsrail ordusu Beyrut​'ta Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün Lübnan​'daki gözlem noktasına yine ateş açtı. Saldırı sonucu 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail dün de BM Barış Gücü'nün Lübnan'daki gözlem noktasına saldırmış ve 2 askeri hafif şekilde yaralamıştı.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 1. Resim


11.10.2024 10:29

İSRAİL, İRAN'A DÜZENLEYECEĞİ SALDIRIYI NETLEŞTİREMEDİ

İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında gece yaklaşık 4 saat süren oturumunun ardından İran'a yapılacak saldırıya ilişkin karar almadı, oylama yapılmadı.

İsrail merkezli Yediot Ahranot'un haberine göre, karar alınmadığı için İsrail Güvenlik ve Siyasi Kabinesi'nin İsrail Başbakanı Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a henüz yetki vermediği kaydedildi.

Karar alınamaması nedeniyle Savunma Bakanı Gallant'ın İran'a saldırıyı görüşmek üzere gideceği Washington'daki Pentagon ziyareti de ertelendi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 9 Ekim'deki telefon görüşmesinde Netanyahu'ya "Beyrut'a saldırılarını en aza düşürmesini" istediği öne sürüldü.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 1. Resim


11.10.2024 10:17

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ROKETLİ SALDIRI

İsrail acil servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyindeki Yi'ron yerleşim bölgesine tanksavar roketiyle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ölen kişinin 27 yaşında Taylandlı bir işçi olduğu kaydedildi.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 2. Resim


11.10.2024 04:54

İRAN'DAN İSRAİL'İN SALDIRISINA TEPKİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bakayi, İsrail’in Suriye-Lübnan sınırında bulunan İran Kızılayı’na ait sahra hastanesine düzenlediği hava saldırısının “savaş suçu” olduğunu belirterek saldırıyı kınadı.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 1. Resim


11.10.2024 22:40

İSRAİL, LÜBNAN'IN KALBİNİ HEDEF ALDI

İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Beyrut'un merkezinde meydana gelen 2 patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, saldırıda hedef alınan bir bina yerle bir olurken, çevredeki evlerde ve araçlarda da hasar meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 22 kişinin öldüğünü, 117 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 2. Resim

NASRALLAH'IN KAYINBİRADERİNİN ÖLDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, saldırının hedefinde İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah​ Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nın olduğu ileri sürüldü. Saldırı ve hedefte Safa'nın olduğu yönündeki iddia hakkında İsrail makamlarından ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Son dakika | Orta Doğu'da gerilim had safhada! İsrail, Lübnan'ın kalbini hedef aldı: Ölenler arasında önemli bir isim var - 3. Resim

Kaynak: tgrthaber.com, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet11 Ekim 2024 09:27

Ne kadar acı olaylar bunların içinde insan yokmuş gibi davranmak mümkün mü

Sonraki Haber Yükleniyor...