Tgrt Haber

Son dakika! Pakistan'ın eski lideri İmran Han'a suikast girişimi!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
03 Kasım 2022 14:40 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 15:43

Son dakika... Pakistan'ın eski lideri İmran Han'ın seçim konvoyuna suikast girişiminde bulunuldu. Eski lider olayda bacağından yaralandı ve hemen güvenlik çemberine alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Pakistan​ Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han ve destekçileri 28 Ekim’de Lahor​ kentinden erken seçim çağrısıyla başkent İslamabad’a doğru yola çıkmışken silahlı saldırıya uğradı. Pakistan medyası saldırının, suikast girişimi olduğunu belirtti. Saldırıda bacağından yaralanan İmran Han, hemen kurşun geçirmez bir araca alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı. 

Saldırıya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmazken olay yerinden gelen ilk görüntüler geldi.

Son dakika! Pakistan'ın eski lideri İmran Han'a suikast girişimi!

İmran Han'ın vurulduğu ana dair görüntüler kısa sürede yayıldı. Han tarafından kurulan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) liderlerinden Fawad Chaudhry hastaneye kaldırıldı. PTI Senatörü Faisal Javed ve mitingin diğer birkaç katılımcısı da açılan ateş sonucu yaralandı.

Son dakika! Pakistan'ın eski lideri İmran Han'a suikast girişimi!

SALDIRGAN YAKALANDI

Elde edilen bilgilere göre saldırı eski Başbakan'ın konvoyunun yakınında gerçekleşti. Saldırgan etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Saldırının olduğu bölgede büyük bir arbede yaşandı. Görüntülerde saldırganın halk tarafından linç edildiği görüldü. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, yetkililere acil soruşturma başlatılması talimatı verdi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISIYLA YOLA ÇIKTILAR

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri Han ve destekçileri 28 Ekim’de Lahor kentinden erken seçim çağrısıyla başkent İslamabad’a doğru yola çıkmıştı. Konvoy nedeniyle 260 kilometrelik yol boyunca çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandırılırken, konvoyun 4 Kasım’da İslamabad’a ulaşması ve oturma eylemi yapılması bekleniyor.

İMRAN HAN HÜKÜMETİ NİSAN AYINDA DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü. Ülkede, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

AMAÇ PAKİSTAN ÜZERİNDEN BÖLGEYİ İSTİKRARSIZLAŞTIRMAK  

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Filiz Katman, suikasta ilişkin şu yorumlarda bulundu: “Ortadoğu’daki olayları ABD’nin Çin’e karşı hareketinin bir parçası olarak okumak gerekiyor. Ayrıca 21. yüzyıl değerli madenler yüzyılı olacak. Bu coğrafya ciddi rezervlere sahip. Çin ve Hindistan ciddi kalkınmalar, nüfus artışı, bilimsel çalışmalar ile öne çıkıyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Belli hassasiyetler kaşınıyor. Pakistan bunun bir parçası, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi de bunun bir parçasıdır. Büyük güçler karşı karşıya gelmiyor, çünkü gelirse nükleer silah kullanırlar. Bu ülkelerdeki gelişmeleri iç dinamiklerle okumamak lazım. Pakistan kırılgan bir dönemden geçiyor. İstikrarsızlık isteniyor Pakistan’da” 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...