Tgrt Haber

Son dakika! Putin ilhak ettiği bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

19 Ekim 2022 15:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 15:47
Son dakika! Putin ilhak ettiği bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas'taki ilhak ettiği 4 bölgede sıkıyönetim ilan etti.

Putin​, ilhak edilen Ukrayna​'nın Donetsk​, Luhansk​, Herson​ ve Zaporijya bölgelerinde sıkıyönetim ilan edilmesine yönelik kararname imzaladı. Kısmi seferberliğe 4 bölge de eklendi. Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi üyelerine seslenen Putin, Başbakan Mihail Mişustin liderliğinde özel bir koordinasyon konseyi kurma talimatı verdiğini aktardı. Putin, "Rusya için güvenilir bir geleceği garanti altına almak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Putin, geçtiğimiz ay Kremlin'de yaptığı konuşmada Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin resmen ilhakını açıklamış ve buraları Rusya Federasyonu'nun dört yeni bölgesi olarak ilan etmişti. Moskova yönetimi, Ukrayna'nın doğusu ve güneyinde dört bölgede yapılan tartışmalı referandumlarda büyük çoğunluğun Rusya'ya katılma yönünde oy kullandığını açıklamıştı. 

Son dakika! Putin ilhak ettiği bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

RUSYA'NIN 4 BÖLGEYİ İLHAKI

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlendi. Sahte referandumdan Rusya'ya bağlanma kararı çıktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya’ya eklenmesi için dört anlaşma imzalayarak ilhakı açıkladı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...