Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den ekonomi alarmı: Bakanlarıyla acil toplantı yaptı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Şubat 2022 16:56 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 18:56
Son dakika! Putin'den ekonomi alarmı: Bakanlarıyla acil toplantı yaptı

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümet üyeleri ve ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek ekonomik gelişmeleri ele aldı. Toplantının ardından Putin, "Konuşmamda da söylediğim gibi, batılı 'yalan imparatorluğu' ülkemizle ilgili bunu gerçekleştirmeye çalışıyor" dedi.

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ardından Batılı ülkeler başta olmak üzere birçok dünya ülkesi Ukrayna’ya destek olmak için Rusya’ya yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Rusya tarafı, yaptırımlara hazırlıklı olduklarını ifade etmesine rağmen, Rus para birimi yüzde 50’ye varan değer kayıpları yaşıyor.

Bu gelişmelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümet üyeleri ve ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek ekonomik gelişmeleri ele aldı.

Son dakika! Putin'den ekonomi alarmı: Bakanlarıyla acil toplantı yaptı

Toplantının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, faiz oranlarının yüzde 20 düzeyine çıkarıldığını hatırlatarak, “Ekonomik meselelerle ilgili toplantıda Başkan Putin, yüzde 20’ye çıkarılan faiz oranının bu seviyede kalması talimatını verdi” dedi.

Rusya Merkez Bankası sabah saatlerinde politika faizini yüzde 9,5 oranından yüzde 20’ye çıkarma kararı almıştı.

RUS EKONOMİSİNDE BÜYÜK KRİZ

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ardından başta batılı ülkeler olmak üzere birçok dünya ülkesi Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlayınca, Rus ekonomisinde büyük bir kriz baş gösterdi. 

Ülkedeki kötü ekonomik gidişat üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet kurmaylarıyla ve büyük Rus şirketlerinin yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi. 

"SÖZDE YAPTIRIMLARI GÖRÜŞTÜK"

Kremlin Sarayı’ndaki toplantıya Başbakan Mihail Mişustin, Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov, Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Sberbank CEO'su German Gref ve diğer hükümet temsilcilerinin yanı sıra büyük ekonomi kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasında söz alan Putin, “Sizi ekonomi ve finansla ilgili konular hakkında konuşmaya davet ettim. Sizlerden önce Başbakan Mişustin ile şu sözde yaptırımları görüştük. Konuşmamda da söylediğim gibi, batılı 'yalan imparatorluğu' ülkemizle ilgili bunu gerçekleştirmeye çalışıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...