Tgrt Haber

Son dakika! Rus diplomatlar Ukrayna'dan ayrılıyor

12 Şubat 2022 09:58
Rusya Federasyonu'nun Kiev Büyükelçiliği

Son dakika haberi... Rus devlet ajansı RIA Novosti, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başladığını yazdı

Rusya Federasyonu'nun Kiev Büyükelçiliği

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali korkusu giderek büyüyor. Rusya, Ukrayna'ya bir saldırı planladığını reddediyor ancak Ukrayna sınırına on binlerce asker yığdı. Öte yandan ülkelerden vatandaşlarına Ukrayna'yı terk etme çağrıları art arda geliyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken da Rusya'nın Ukrayna'yı, Çin'deki Kış Olimpiyatları sürerken dahi, "her an" işgal edebileceğini söylemişti.

Rusya-Ukrayna krizine ilişkin bugün yeni bir gelişme yaşandı. Rus devlet ajansı RIA Novosti, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başladığını yazdı. RIA Novosti'ye konuşan bir kaynak, Rus diplomatların Ukrayna'dan ayrılmaya başlaması nedeniyle özellikle konsolosluklardan ve büyükelçilikten randevu alırken zorlukların ortaya çıktığını söyledi.

Bir dizi Batılı ülkelenin diplomatlarını Ukrayna’dan tahliye etmeye başlamasının ardından Rusya’nın da aynı yolu izlemeye karar vermiş olabileceğini belirten kaynak, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz mevkidaşı Elizabeth Truss ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında böyle bir senaryonun olasılığını göz ardı etmemişti” diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ GECE

ABD, İngiltere, İsrail, Hollanda, Danimarka ve Norveç gibi bazı ülkeler dün akşam yurttaşlarının derhal Ukrayna'yı terk etmesi yönünde art arda açıklamalarda bulundu.

Özellikle ABD tarafından yapılan üst düzey açıklamalar dünya gündemine oturdu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, Rusya'nın "Çin Olimpiyatları" bitmeden Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini, ABD ve Batılı müttefiklerin ağır yaptırımlarla buna kararlı bir karşılık vereceğini ve ülkede kalan Amerikalılar için herhangi bir tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyledi.

Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal konusunda net olarak karar verdiğini şu anda söyleyemeyeceklerini, ancak işgalin her an başlayabileceği konusunda ellerinde güçlü istihbarat olduğunu kaydetti.

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano ise birincil önceliği olmayan personele Ukrayna'dan ayrılma izni verildiğini açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...