Tgrt Haber

Son dakika! Rusya nükleer tatbikatına başladı! Putin dünyaya mesaj verdi

26 Ekim 2022 14:50 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 15:43
Son dakika! Rusya nükleer tatbikatına başladı! Putin dünyaya mesaj verdi

Son dakika! Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya stratejik nükleer tatbikat başlattı. Tatbikatı takip eden Rus lider Vladimir Putin, dünyaya mesajını verdi.

Rus basınında yer alan son dakika bilgisine göre, Moskova​, stratejik nükleer tatbikatına başladı. Tatbikatı takip eden Putin​, 'bölgesel ve küresel anlamda çatışma potansiyeli çok yüksek' dedi.

Rusya​ Savunma Bakanı Sergey Şoygu​, RIA Novosti ajansına yaptığı açıklamada, düşmanlardan gelebilecek muhtemel saldırılara hazırlanmak için nükleer tatbikatlar yapıldığını söyledi. Devlete ait haber ajansı RIA, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin tatbikatlarını gözlemlediğini bildirdi.

Rus lider, "Dünyada ve bölgede çatışma riskinin çok yüksek olduğunu" söyledi. "Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planlarından haberdarız" diyen Putin, sözlerine "Kırım'daki köprü saldırısı ve Kursk elektrik istasyonundaki olaylar gösterdi ki, güvenlik önlemleri alınması gerekiyor" diyerek devam etti.

Son dakika! Rusya nükleer tatbikatına başladı! Putin dünyaya mesaj verdi

Açıklamada, "Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı." ifadelerine yer verildi.

RUSYA ABD'YE BİLGİ VERMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın nükleer silah denemesi yapacağı konusunda Washington'u bilgilendirdiğini bugün açıklamıştı.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price da "Bu, Rusya’nın gerçekleştirdiği rutin bir tatbikat. Rusya, sebepsiz saldırganca bir şekilde nükleer tehditlerde bulunurken bizi bilgilendirerek sürpriz faktörünü ortadan kaldırıyor ve yanlış hesaplama risklerini en aza indiriyor." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan son tatbikat, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden beş gün önce, 19 Şubat 2022'de gerçekleşti. Bundan önce ise iki yıldır yapılmamıştı. Nükleer tatbikatın 29 Ekim'e kadar sürmesi planlanıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...