Tgrt Haber

Son dakika! Rusya, Ukrayna'ya gönderilen S-300'leri imha etti

11 Nisan 2022 12:10 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 13:19
Son dakika! Rusya, Ukrayna'ya gönderilen S-300'leri imha etti

Son dakika haberi: Rusya Savunma Bakanlığı, Avrupa'dan Ukrayna'ya gönderilen S-300 hava savunma sistemlerinin imha edildiğini açıkladı. Saldırıda 25 Ukrayna askerinin de öldürüldüğü bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Rusya'nın denizden fırlattığı Kalibr füzeleri, Avrupa'nın tedarik ettiği S-300 hava savunma sistemini tahrip etti." denildi. Rusya, saldırıda 25 Ukrayna askerinin de öldürüldüğünü bildirdi. Diğer yandan, S-300 sistemlerini hangi Avrupa ülkesinin tedarik ettiği ise belirtilmedi.

BİNLERCE MÜHİMMAT İMHA EDİLDİ

Konaşenkov, gece boyunca Velikaya Novoselovka yerleşim yeri yakınlarında havadan yüksek hassasiyetli füzelerin Buk-M1 ve OSA-AKM hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna ordusuna ait silah ve askeri teçhizat onarım üssünü imha ettiğini belirtti. Mikolayiv ve Zhovtneva yakınlarındaki 2 mühimmat deposunun yanı sıra Uspenovki bölgesindeki bir S-300 hava savunma füze sisteminin radarının imha edildiğini aktaran Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Donetsk bölgesindeki Vozdvizhenka ve Ivanovka'da 9 tank, 5 obüs, 5 çok namlulu roketatarın da vurulduğunu kaydetti.

Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait toplam 129 uçak ve 99 helikopter, 243 S-300, Buk-M1, Osa AKM hava savunma sistemi, 441 insansız hava aracı, 2 bin 79 tank ve diğer zırhlı araç, 239 çok namlulu roketatar sistemi, 909 obüs ve havan topu, 2 bin 3 özel askeri aracın imha edildiğini belirtti.

"KARARGAH VE S-300 SİSTEMLERİ VURULDU"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Dnipro bölgesinde yabancı paralı savaşçıların toplandığı karargah ve bazı yerlerdeki S-300 hava savunma füze sistemlerini vurduklarını bildirmişti.

Konaşenkov, "Dnipro bölgesindeki Zvonetskoe yerleşim birimin yakınlarında geçen günlerde takviye olarak yabancı paralı savaşçıların toplandığı milliyetçi ‘Dnyepr’ taburunun karargahı ve üssü denizden yüksek hassasiyetli roketlerle vuruldu. Havadan yüksek hassasiyetli roketlerle de Mıkolayiv bölgesinde Starobogdanovka yerleşim birimi yakınlarında ve Çuguyiv askeri hava üssünde keşfedilen S-300 hava savunma füze sistemleri imha edildi.” ifadelerini kullandı.

SLOVAKYA UKRAYNA'YA S-300 VERDİ

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiklerini bildirmişti.

"Slovakya’nın Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiğini doğrulamak isterim." ifadesini kullanan Heger, "Ukrayna halkı hem ülkesinin egemenliğini hem de bizleri cesurca savunuyor. Rusya’nın saldırıları altında can kayıplarına karşı kayıtsız kalmamak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...