Tgrt Haber

Son dakika! Rusya sivillerin üzerine bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 16:20 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 18:11

Son dakika haberi: Rusya, Ukrayna'da yine sivilleri hedef aldı. Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyünde sivil tesisin bombalanması sonucu 49 kişi hayatını kaybetti.

Vladimir Putin​'in verdiği saldırı emriyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşı​ tüm şiddetiyle devam ediyor. İki tarafın da binlerce kayıp verdiği savaşta Ukrayna​'nın taaruza geçmesiyle Rusya ele geçirdiği birçok noktayı kaybetti. Ukrayna'nın taaruzu ile birçok bölgelerden geri çekilen Rusya, hava saldırılarıyla karşılık veriyor. 

Bu noktada savaş suçu işleyen Rusya, saldırılarının çoğunu sivillere karşı gerçekleştirdi. Rus ordusunun en son Ukrayna’nın Kostiantynivka şehrinde dükkanların bulunduğu bir caddeye gerçekleştirdiği saldırı sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı...

RUSYA YİNE SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Rusya, bugün bir kez daha sivilleri hedef aldı. Ukrayna, Rusya'nın Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyünde bulunan sivil tesisi bombaladığını ve saldırı sonucu 49 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

saldırının yerel saatle 1.15'te gerçekleştiği bildirilirken, olay yerindeki kurtarma görevlileri biri altı yaşındaki bir erkek çocuğu olmak üzere, 49 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralının da olduğunu belirtti.

Son dakika! Rusya sivillerin üzerine bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

"SOYKIRIM AMAÇLI BİR SALDIRI"

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Rusya, buna ve bunun gibi terör saldırılarına sadece bir şeyden ihtiyaç duyuyor: soykırım amaçlı saldırganlığını tüm dünya için yeni bir norm haline getirmek" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Rusya sivillerin üzerine bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...