Tgrt Haber

Son dakika... Rusya'da metro istasyonunda patlama: 9 ölü

03 Nisan 2017 15:06
Son dakika... Rusya'da metro istasyonunda patlama: 9 ölü

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metro istasyonunda patlama meydana geldi. Patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Tüm metro istasyonlarının kapatıldığı şehirde patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı bildiriliyor. Rusya Başsavcılığı olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki bir metroda patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre 10 kişi öldü, en az 50 yaralı var. Rus lider Putin, olayın nedenine ilişkin "Terör saldırısı dahil her ihtimali araştırıyoruz" dedi.

Rus haber ajanslarına göre patlamanın nedeni parça tesirli bomba...

9 ÖLÜ, 20 YARALI

Rus haber ajansı TASS, St. Petersburg metrosundaki patlamada şu ana kadar 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Ajans 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg metrosundaki patlamalarla ilgili terör saldırısının ihtimaller arasında olduğunu söyledi. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanından rapor alan Putin, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

PATLAMAMIŞ BOMBA BULUNDU İDDİASI

Patlamaların vagonlar perona yaklaşırken gerçekleştiği kaydedildi. Interfax olayda 200-300 gram TNT ile parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Patlamanın ardından gelen ilk görüntülerde, bir metro vagonunun kapısının patlamanın şiddetiyle parçalandığı ve insanların duman ve toz bulutunun içerisinde yürüdüğü görülüyor.

Rus Fontanka gazetesinin haberine göre, olayın ardından Ploşad Vostaniya istasyonunda da patlamamış bir bomba bulundu. Bomba, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. 

İKİ PATLAMA

Görgü tanıkları Sennaya Ploshchad istasyonunda iki patlama gerçekleştiğini söylüyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Olayın ardından bir konferans için St. Petersburg'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiği ve şehirdeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

Olayın ardından Moskova metrosunda da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı belirtiliyor. Patlamaların ardından tüm metro istasyonlarında tahliye işlemleri tamamlandı.

Öte yandan, St. Petersburg'daki Pulkovo Havaalanı'nda da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı belirtildi.

Facebook, şehirdeki kullanıcıları için 'güvendeyim butonunu' aktif hale getirdi.

PATLAMALARIN GERÇEKLEŞTİĞİ İDDİA EDİLEN İKİ İSTASYON

Son dakika... Rusya'da metro istasyonunda patlama: 9 ölü

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...