Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'dan Erivan'a ziyaret... Konu, Rus Barış Gücü'nün Karabağ'dan çekilmesi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ekim 2023 12:49 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 13:42
Son dakika! Rusya'dan Erivan'a ziyaret... Konu, Rus Barış Gücü'nün Karabağ'dan çekilmesi

Son dakika haberi... Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir heyet, Rus Barış Gücü'nün Karabağ'dan çekilmesinin zamanını görüşmek üzere bugün Erivan'ı ziyaret edecek.

Rusya​ Savunma Bakanlığı'ndan bir heyet, Rus Barış Gücü'nün Karabağ​'dan çekilmesinin zamanını görüşmek üzere bugün Ermenis'tanın başkenti Erivan​'ı ziyaret edecek.

ÇEKİLMENİN TARİHİ GÖRÜŞÜLECEK

TASS haber ajansının diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, Rusya Savunma Bakanlığından bir heyetin bugün Erivan'ı ziyaret edeceği, Ermeni tarafıyla yapılacak toplantıda Rus Barış Gücü'nün Karabağ'dan çekilmesine ilişkin tarihlerin görüşüleceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 4 Ekim'de Rus Barış Gücü'nün Karabağ'daki mevcudiyetinin zamanlaması ve diğer konuların sahadaki durum dikkate alınarak ortak belirleneceğini duyurmuştu.

RUSLAR GÖZLEM NOKTALARINI KALDIRDI

Rusya Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Karabağ'daki Rus Barış Gücü'nün, Askeran, Ağdere ve Şuşa bölgelerindeki gözlem noktalarını kaldırdığı bildirilmişti. Açıklamada, ayrıca Rus Barış Gücü'nün Karabağ'da görevlerini yürütmeye devam ettiği belirtilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ'daki Rus Barış Gücü'nün yazılı olarak düzenlenmiş herhangi bir statüsünün bulunmadığını ve her şeyin Kasım 2020'deki üçlü bildirgeye bağlı olduğunu açıklamıştı. Putin, "Barış güçlerinin hakları tek bir şeyden ibaretti. Ateşkese uyulup uyulmadığını denetlemek. Başka hiçbir hakları yoktu" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...