Tgrt Haber

Son dakika! Temyiz Mahkemesi'nden Trump'ı üzecek karar 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 18:30 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 19:46
Son dakika! Temyiz Mahkemesi'nden Trump'ı üzecek karar 

Son dakika haberi... ABD Federal Temyiz Mahkemesi, eski Başbakan Donald Trump'ın dokunulmazlığa sahip olmadığına ve 2020 seçimlerini bozmaya yönelik komplo kurma suçlamasıyla hakkında dava açılabileceğine hükmetti.

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, önemli bir karara imza atarak, eski Başkan Donald Trump​'ın 2020 seçimlerini etkilemeye yönelik komplo kurma suçlaması kapsamında dokunulmazlığa sahip olmadığına ve hakkında dava​ açılabileceğine hükmetti. 

Mahkeme, Trump'ın, seçim sonuçlarını bozmaya yönelik eylemlerinin, başkanlık görevinin koruması altında olmadığını ve bu nedenle kişisel sorumluluk taşıdığını belirtti. Bu karar, Trump hakkında başlatılan hukuki sürecin devam edebileceği anlamına geliyor.

Eski Başkan Trump, 2020 seçim sonuçlarını kabul etmeyerek, seçimlerin "çalındığını" iddia etmiş ve bu iddialar çeşitli hukuki mücadelelere konu olmuştu. Ancak, mahkeme Trump'ın iddialarını destekleyecek kanıtları yetersiz bulmuştu.

DAVA NASIL İLERLEYECEK? 

Mahkemenin kararı, Trump'a karşı dava açılmasının önünü açıyor. Davanın ilerleyişi ve Trump'ın olası cezası ise davanın detaylarına ve delillere bağlı olacak. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...