Tgrt Haber

Son dakika! Türk anıtına bomba: Netanyahu Erdoğan'ın çıkışının ardından hedef aldı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 17:58 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 18:44
Son dakika! Türk anıtına bomba: Netanyahu Erdoğan'ın çıkışının ardından hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki katliamlar dolayısıyla "Açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir" sözleri sonrası İsrail ordusun hedefi bu sefer Türkiye oldu. İsrail ordusu, 2010 yılında Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan 12 metre yüksekliğindeki anıtı bombaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, dün (15 Kasım) partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze​'yi içindeki insanlarıyla topyekün yok etme stratejisi uyguladığını belirterek, "Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen Netanyahu, Türkiye​'nin sınırlarını korumak için meşru hedeflere yönelik düzenlediği operasyonlar üzerinden saldırdı.

Netanyahu, "Erdoğan, İsrail'i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas'ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı" dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından İsrail ordusun hedefi bu sefer Türkiye oldu. İsrail ordusu, 2010 yılında Gazze Limanı'nda hayatını kaybedenler için yapılan 12 metre yüksekliğindeki anıtı bombaladı.

Gazze Limanı'nın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Mavi Marmara olayları anısına yapılan anıtın yıkıldığı belirtildi.

10 TÜNEL VE 4 BİNA YIKILDI

Limanın kontrolünü ele geçiren askerlerin bazılarının Mavi Marmara olayında da bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Zırhlı kuvvetler ve özel birlikler Gazze Limanının kontrolünü ele geçirdi, 10 tünel ve 4 bina yıkıldı." denildi.

Son dakika! Türk anıtına bomba: Netanyahu Erdoğan'ın çıkışının ardından hedef aldı

10 TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ

2010'da Gazze'ye insani yardım götürmek için Türkiye'den hareket eden Mavi Marmara gemisine İsrail donanması müdahale etmiş, gemideki 10 yolcu İsrailli komandolar tarafından öldürülmüştü. 

Haberin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...