Tgrt Haber

Son dakika! Ukrayna'dan Rus askerlerine füze saldırısı! İki taraf farklı sayı bildirdi

02 Ocak 2023 16:30 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 16:53
Son dakika! Ukrayna'dan Rus askerlerine füze saldırısı! İki taraf farklı sayı bildirdi

Son dakika... Ukrayna, Rus askerlerini füzeyle vurdu. Rusya, 63 askerinin öldüğünü bildirirken Ukrayna, 400 Rus askerinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Rusya​ Savunma Bakanlığı, Ukrayna​'nın Donetsk​ şehrinde Rus güçlerinin füzelerle hedef alındığını, 63 Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ukrayna ise füze saldırısını doğrularken 400 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etti. 

Ukrayna basını, Makiyivka kentinde Rus güçlerinin konuşlandığı düşünülen bir binanın hedef alındığını aktardı. Saldırıda yaklaşık 400 Rus askerinin öldürüldüğü, 300 kişinin de yaralandığı öne sürüldü ancak ölü sayısı bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

''ABD'NİN ROKETLERİYLE BÜYÜK BİR SALDIRI''

Donetsk’in işgal altındaki bölgelerinde Rusya’nın atadığı üst düzey yetkili Daniil Bezsonov, “Yılbaşından hemen sonra meslek okuluna ABD'nin verdiği HIMARS​ roketleriyle büyük bir saldırı oldu” dedi.

Öte yandan son günlerde Ukrayna'nın ayrılıkçı güçlerin de bulunduğu doğu bölgelerinde çatışmalar giderek şiddetleniyor. Rusya, başkent Kiev ve ülkenin çeşitli bölgelerine füze saldırılarını da artırdı. Füze saldırılarında kritik altyapı tesislerinin hedef alındığı belirtiliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...