Tgrt Haber

Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi! En az 60 ölü

24 Temmuz 2018 09:42
Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi!  En az 60 ölü

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında başlayan orman yangınları kontrolden çıktı. En az 60 kişinin hayatını kaybettiği yangında, 157 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Bölgede hava sıcaklıkları 40 derece civarında seyrederken, rüzgar saatte 80 kilometre hızla esiyor. Alevleri söndürme çalışmaları devam ederken, Başbakan Çipras Bosna-Hersek ziyaretini yarıda kesti. Yunanistan Avrupa Birliği'nden yangını söndürmek için yardım isterken, bölgede olağanüstü hal ilan etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı arayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "yardıma hazırız" mesajı verdi.

Yunan Sivil Savunma Genel Sekreterliği, Atina yakınlarındaki yangında en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini, 157 kişinin yaralandığını duyurdu. Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi'nden (EKAV) yapılan açıklamada, Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan Rafina bölgesindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınların meskun bölgelere sıçradığı belirtildi. Yangında 157 kişi de yaralandı. Yaralananlardan 11'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Kayıp başvurusu yapılan birçok kişiye henüz ulaşılamaması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yerel kaynaklar, bir restoranda 26 kişinin cesedinin bulunduğunu iddia etti. Cesetlerin Mati köyünde bir restoranın avlusunda bulunduğu belirtildi. Bölgenin belediye başkanı yardımcısı Girgos Kokkolis, 26 cesede ulaşıldığını doğruladı.

 

 

Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi!  En az 60 ölü

ÇAVUŞOĞLU'DAN "YARDIMA HAZIRIZ" TELEFONU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangına ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı telefonla aradı.


Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi!  En az 60 ölü
ASKERİ VE SİVİL GEMİLER YARDIMA KOŞUYOR
Kurtulmak için deniz kenarına inen yüzlerce insanın yardımına koşan askeri ve sivil gemiler, Yunan Sahil Güvenlik botları ve özel sandallar, onları gece boyunca Rafina Limanına çıkarmak için seferler yaptı.

Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi!  En az 60 ölü

UÇAK, HELİKOPTER...HER ŞEY SEFERBER EDİLDİ

Yangına karadan 300'e yakın itfaiyeci, 100'ü aşkın itfaiye aracı, yaya birlikleri ve gönüllülerle, havadan ise 7 Canadair uçağı ve 10 helikopterlerle müdahale edildiğini açıklayan Canakopulos, Avrupa Sivil Savunma Mekanizması'ndan hava ve karadan yardım desteği talep edildiğini, Kıbrıs ve İspanya´nın olumlu yanıt verdiğini söyledi.

YÜZLERCE EV KÜL OLDU

Yüzlerce ev ve aracın kül olduğu yangınlar nedeniyle binlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yangından kaçarak Rafina Limanı'na ulaşan yüzlerce kişi, Sahil Güvenlik botları ve özel feribotlarla bölgeden uzaklaştırıldı.


Son Dakika... Yunanistan'da yangın felaketi!  En az 60 ölü
"YANGINLAR KUŞKU UYANDIRIYOR"

Çipras, acil durum toplantısında ilgili bakanlar, bürokratlar ve itfaiye teşkilatı yetkilileri tarafından bilgilendirildikten sonra yaptığı kısa açıklamada, yangına müdahale için tüm acil yardım ekiplerinin sevk edildiğini söyledi ve "Attika'nın hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar kuşku uyandırıyor" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN YARDIM İSTEDİLER

Yaşanan bu felaketin ardından Yunanistan Hükümeti, Avrupa Birliği'nden acil yardım talebinde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...