Tgrt Haber

ABD'de dehşet verici anlar! Sovyet uçağı yere çakıldı: Pilotlar kokpitten kendilerini fırlattı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
14 Ağustos 2023 21:15 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 21:20

ABD'nin Michigan eyaletindeki hava gösterisinde facianın eşiğinden dönüldü. Sovyet yapımı MiG-23 uçağı, bölgedeki bir apartmanın otoparkına düştü. Çevredekilerin kamerasına yansıyan görüntülerde ise pilotun uçak düşmeden kokpitten kendini fırlattığı görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1967'den 1985'e kadar üretilmiş üçüncü nesil bir Sovyet savaş uçağı olan MiG-23 uçağı, Ypsilanti'deki Willow Run Havaalanı'ndaki Thunder Over Michigan hava gösterisinde sahne aldı. 

Ancak izleyiciler ve pilot​ daha sonrasında yaşanacaklardan habersizdi. Havada bir anda alev alan MiG-23, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü bölgedeki bir apartmanın otoparkına düştü.

PİLOTLAR KOKPİTTEN KENDİNİ FIRLATTI

Çevredekilerin kamerasına yansıyan görüntülerde ise pilotun uçak düşmeden kokpitten kendini fırlattığı görüldü. Gösterinin sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise pilotların durumunun iyi olduğu açıklandı. Pilotların yerel bir hastaneye kaldırıldığını belirten bir başka yetkili ise durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Söz konusu uçağın düşüş anı ise hem sosyal medyada hem de dünya basınında gündem oldu. Twitter ve Facebook'ta milyonlarca kişi tarafından izlenenen görüntüyü birçok medya kuruluşu manşetten okuyucularına sundu.

MiG-23, Mikoyan Gurevich tarafından üretilen değişken kanat yapısına sahip Rus yapımı savaş uçağıdır. Üçüncü nesil bir savaş uçağıdır. İlk prototip uçuşu 1967'de gerçekleştirilmiştir. Ertesi yıl Domodedovo Havacılık Sergisi'nde Batılı'ların büyük ilgisini çekmiştir. MiG-23S olarak 1968'de seri imalatına başlanmıştır.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...