Tgrt Haber

Sri Lanka'nın yeni lideri Ranil Wickremesinghe oldu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Temmuz 2022 12:13 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 17:24
Sri Lanka'nın yeni lideri Ranil Wickremesinghe oldu

Tarihinin en büyük ekonomik sıkıntısını yaşayan Sri Lanka'da yeni devlet başkanı için oylama yapıldı ve yeni lider Ranil Wickremesinghe oldu.

Sri Lanka​'da ekonomik kriz​ nedeniyle aylardır süren protestoların ardından önce ülkeden kaçıp ardından e-mail yoluyla istifasını sunan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa​'dan boşalan koltuk için parlamentoda oylama yapıldı. Oylamanın ardından geçici olarak görevde bulunan Ranil Wickremesinghe, rakibi Dullas Alahapperuma'yı 82'ye karşı 134 oyla geride bırakarak yeni devlet başkanı seçildi. Wickremesinghe, Rajapaksa'nın görev süresinin sona ereceği Kasım 2024'e kadar ülkeyi yönetecek.

PROTESTOLAR, İSTİFALAR...

Ekonomik krizin yaşandığı ülkede aylardır süren protestolarda Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın istifasını isteyen binlerce gösterici resmi başkanlık konutunu basmıştı. Olayların ardından önce Maldivler’e sonra da Singapur’a kaçan Rajapaksa, e-mail yoluyla parlamentoya istifa mektubunu sunmuştu.

Rajapaksa’nın istifası sonrası Başbakan Ranil Wickremesinghe, parlamento tarafından 30 gün boyunca geçici devlet başkanlığı görevine getirilmişti. Ancak Wickremesinghe’nin göreve getirilmesinin ardından tansiyon yeniden yükselmişti. Göstericiler yeniden sokaklara dökülerek Wickremesinghe’nin istifa etmesini istemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...