Tgrt Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'nın nükleer güçlerini yakından takipteyiz

11 Ekim 2022 16:54 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 17:08
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'nın nükleer güçlerini yakından takipteyiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin'in seferberlik ilanının istediği gibi gitmediğini, Rusya'nın nükleer güçlerini yakından izlediklerini belirtti.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, Rusya​'nın nükleer güçlerini yakından izlediklerini belirterek, bu ülkenin nükleer pozisyonunda bir değişiklik görmediklerini açıkladı. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna​'ya yönelik saldırılarına ilişkin, ''Ukrayna'daki sivillere yönelik hava saldırısı (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in alternatif eksikliği yaşadığını gösteriyor."  açıklamasında bulundu.

NATO Genel Sekreteri, dün düzenlenen saldırıların da bu ülkenin zayıflığının işareti olduğunu vurguladı. Stoltenberg, Rusya'nın savaş alanında ilerleme sağlayamadığına dikkat çekti. "Rusya'nın nükleer güçlerini yakından izliyoruz. Rusya'nın nükleer pozisyonunda bir değişiklik görmedik." diyen Stoltenberg, ittifakın olabildiğince Ukrayna'nın yanında olacağını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'nın nükleer güçlerini yakından takipteyiz

KİEV'E YAĞAN BOMBALAR

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah saatlerinde çok sayıda patlama meydana gelmişti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı Kiev'e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler" demişti. Rusya'nın Kiev'deki saldırılarının Kerç Köprüsü'ndeki patlamaya misilleme olduğu ifade edilmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'nın nükleer güçlerini yakından takipteyiz

KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜN HAVAYA UÇMASI

Cumartesi günü Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki Kırım Köprüsü’nde sabah saatlerinde bir patlama meydana gelmişti. Ukrayna'dan Kerç Köprüsü'nden patlamaya ilişkin ilk açıklama gelmiş ve Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Podolyak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Kırım, köprü, daha başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya tarafından işgal edilen her şey sınır dışı edilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...