Tgrt Haber

Su altında 100 gün geçiren eski dalgıç 20 yaş gençleştiğini öne sürdü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
13 Mart 2024 16:47 - Güncelleme : 13 Mart 2024 17:09

Su altında 100 gün geçirerek rekor kıran eski donanma dalgıcı Dr. Joseph Dituri, bu deney sayesinde vücudunun 20 yaş gençleştiğini iddia etti. Eski dalgıç, kök hücrelerinde değişiklik olduğunu anlattı.

Eski donanma dalgıcı olan 56 yaşındaki Dr. Joseph Dituri, geçtiğimiz yıl 1 Mart'ta denizaltında suyun dibinde 100 gün geçirdi. Bu deneyiyle bir rekora imza atan Dituri, su altında gençleştiğini öne sürdü.

Su altında 100 gün geçiren eski dalgıç 20 yaş gençleştiğini öne sürdü - 1. Resim

Yüksek basınç nedeniyle vücudunun daha önce sahip olduğu kök hücre sayısının 17 katını üretmesine neden olduğunu söyleyen Dituri,  aynı zamanda telomerlerin (kromozomların sonunda bulunan ve genellikle yaşlandıkça kısalan DNA yapıları) uzunluğunu da arttırdığını iddia etti.

Su altında 100 gün geçiren eski dalgıç 20 yaş gençleştiğini öne sürdü - 2. Resim

''SUDAN ÇIKTIĞIMDA BİYOLOJİK YAŞIM 34'TÜ''

WKMG News'e açıklamalarda bulunan eski dalgıç, ''Artık 56 yaşındayım. Biyolojik yaşım 44’tü. Sudan çıktığımda biyolojik yaşım 34’tü. Böylece telomerlerim uzadı. Aslında suyun altındayken gençleştim.'' dedi.

Su altında 100 gün geçiren eski dalgıç 20 yaş gençleştiğini öne sürdü - 3. Resim

Dr. Dituri, vücudundaki değişiklikleri yüksek basınç nedeniyle "hiperbarik" ortamına bağladı. Hiperbarik ise oksijen tedavisi, basınçlı bir ortamda saf oksijenin solunmasını içeriyor.

Su altında 100 gün geçiren eski dalgıç 20 yaş gençleştiğini öne sürdü - 4. Resim

Öte yandan Dr. Dituri tarafından 100 günle kırılan rekorda bir önceki gün sayısı 73'tü ve iki öğretmen tarafından 2014 yılında denenmişti.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...