Tgrt Haber

Su parkında korkutan yangın art arda patlamalar yaşandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2024 17:31 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 17:31

İsveç'in Gothenburg kentinde henüz yapım aşamasındaki su parkında yangın çıktı, dumanlar gökyüzünü kapladı. O anlar amatör kameralara yansıdı.

İsveç'in Gorhenburg kentinde bir lunaparka yapılan su parkı alevlere teslim oldu. Nedeni henüz bilinmeyen yangın​ esnasında parkta ziyaretçi bulunmadığı ve yaralanma yaşanmadığı bildirildi. 

Binanın dışındaki su kaydırağında başlayan yangın, kısa süre tüm binayı sardı. Yangın sırasında art arda patlamalar meydana gelirken, gökyüzüne yükselen siyah duman bulutu kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Su parkında korkutan yangın art arda patlamalar yaşandı - 1. Resim

''PENCERELERİ VE KAPILARI KAPATIN''

Alevlerin hızla yayılması nedeniyle parkın çevresindeki otel ve ofisler tahliye edildi. Kurtarma hizmetleri sözcüsü Klas Lüppert, “İnşaatta çok fazla plastik malzeme var. Bu nedenle dumanı solumak sağlıklı değil” dedi. Bölgede halk sağlığı uyarısı yayınlanırken halka, kapalı alanlara girip tüm pencere ve kapıları kapatmaları çağrısı yapıldı.

Öte yandan Gothenburg'un en popüler turistik mekanlarından biri olan Liseberg lunaparkında yer alan ve bin 750 kişilik kapasitesi bulunan Oceana su parkının bahar mevsiminde açılması planlanıyordu.

Şehir merkezinde 1923 yılında açılan Liseberg lunaparkı, her yıl yaklaşık 3 milyon ziyaretçisi ağırlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...