Tgrt Haber

Suikasta uğrayan eski cumhurbaşkanının ölümünde eşi de suçlanıyor!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CBS News
20 Şubat 2024 10:43 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 10:56
Suikasta uğrayan eski cumhurbaşkanının ölümünde eşi de suçlanıyor!

Haiti'nin eski Cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin suikasta uğramasının ardından suçlanan 51 kişi arasında eşi de yer aldı. 

Haiti​'de 2021 yılında Cumhurbaşkanı Jovenel Moise'ye düzenlenen suikasta bağlantılı olarak, başkanın birkaç yardımcısı, Haitili hükümet yetkilileri, bazı politikacılar de dahil 51 kişi suçlandı. Suçlananlar arasında Moise'nin eşi de yer aldı. 

İddianamaye göre, saldırıda ağır yaralanan eşi Martine Moise, kocasının öldürülmesinde suç ortağı. Davaya bakan yargıç, Moise'nin ifadelerinde çelişkiler olduğunu, bir komplodan haberdar olduğu gösteren bazı kanıtlar bulunduğunu açıkladı. Ancak soruşturmayı yürüten Yargıç Walther Voltaire tarafından hazırlanan suçlamada Martine Moïse'in suikast​ planına doğrudan katıldığını gösteren bir kanıt sunulmadı.

Martine Moise, sorgulanmak üzere çağrılmasına rağmen gelmemişti ve ekim ayında hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Saldırının ardından ABD'de tedavi gören Moise'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekmiş, ülkenin yargı sistemini yozlaşmış olarak eleştirmişti.

Suikasta uğrayan eski cumhurbaşkanının ölümünde eşi de suçlanıyor! - 1. Resim

ESKİ BAŞBAKAN DA SUÇLANIYOR

Moise'nin öldürülmesinde 2021 yılında seçim yarışına katılan eski Başbakan Claude Joseph de cinayette suç ortaklığı yapmakla suçlanıyor. Çok sayıda tanığın ifadesine göre Joseph, seçimler yapılırken görevinde kalmaya ve cumhurbaşkanı vekili olmaya çalışmış, bunun için de yeni seçimlerde cumhurbaşkanlığı için yarışacak olan eski first lady'nin desteğini aldığı bildirilmişti.

Öte yandan eski ulusal polis şefi Leon Charles da eski cumhurbaşkanına yönelik komploya katılmakla suçlanıyor.

Kaynak: CBS News

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...