Tgrt Haber

Son dakika! Suriye'de ABD üssüne yeni saldırı

24 Mart 2023 23:59 - Güncelleme : 25 Mart 2023 00:38
Son dakika! Suriye'de ABD üssüne yeni saldırı

Son dakika haberi: Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye'nin doğusundaki ABD askerlerinin bulunduğu üsse İran destekli gruplar tarafından 10 roketle saldırı düzenlendiğini, ancak herhangi bir kayıp yaşanmadığını bildirdi.

ABD​ üslerine son bir haftadır İran​ kaynaklı saldırılar devam ediyor. Dün Suriye​'nin kuzeydoğusundaki Haseke yakınlarındaki DEAŞ​ ile mücadele koalisyonuna ait bir bakım tesisi insansız hava aracı (İHA) ile vurulmuş, sonucunda 1 ABD'li sözleşmeli personel hayatını kaybetmiş ve 5 ABD askeri ile 1 sözleşmeli personel yaralanmıştı. Pentagon, şimdi ise bir saldırının daha yapıldığını açıkladı.

ABD ÜSSÜNE 10 ROKET ATILDI

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, bugün yerel saatle 08.05 sularında Suriye'nin Deyrizor şehrindeki bir Amerikan üssüne 10 roketle saldırı düzenlendiğini bildirdi. Saldırıda ABD askerleri tarafından kullanılan Yeşil Köy olarak adlandırılan üs yakınındaki bir eve roket isabet ettiği ve iki kadınla iki çocuğun hafif şekilde yaralandığı açıklandı. ABD güçlerinin herhangi bir kayıp vermediği belirtildi. CENTCOM ise yazılı açıklamasında saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığını ifade etti.

Sözcü, iki saldırıyı düzenleyen grubun da aynı olduğunu iddia etti. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dünkü saldırıya karşılık olarak İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı grupların kullandığı tesislere hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. Austin, "Başkan Biden'ın talimatıyla ABD Merkez Komutanlığı güçlerine bu gece İran destekli grupların kullandığı tesislere hassas hava saldırıları düzenleme izni verdim. Hava saldırıları, bugünkü saldırının yanı sıra Devrim Muhafızları'na bağlı grupların Suriye'deki koalisyon güçlerine yönelik en son saldırısına karşılık olarak yapıldı" dedi. 

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...