Tgrt Haber

Suriye'de hava saldırısı, 20 ölü

15 May 2014 10:32
Suriye'de hava saldırısı, 20 ölü

Suriye'de Halep'in Etarib beldesine düzenlenen hava saldırısında 20 kişi öldü.

Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının Halep'in Etarib beldesine düzenlediği saldırıda 20 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesince (LCC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının Etarib beldesinde düzenlediği hava saldırısı sonucu, arasında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda evin yıkıldığı, hasar gördüğü ve bazı araçların kullanılmaz hale geldiği ifade edilen açıklamada, evlerin enkazından ölü ve yaralılar çıkartıldığı kaydedildi. Bölgedeki yerel aktivistlerden Ahmed Hasan Ubeyd, Etarib'te saldırı bölgesine yaralı taşımaya giden bir ambulansın savaş uçağı tarafından vurulduğu, içindeki sağlık ekibinin öldüğünü bildirdi.
Öte yandan Suriye'de, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflere hava destekli düzenlediği operasyonlarda 105 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karştılarının denetiminde olan bölgelere hava ve karadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda Halep'te 29, Hama'da 27, başkent Şam'ın banliyölerinde 12, Dera'da 11, İdlib'de 11, Humus'ta 8, Deyur'uz zor'da 4, Kuneytra'da 2 ve Tartus'ta 1 olmak üzere 105 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu arada, Suriye Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib'in kırsalında Vadi Dayf bölgesindeki Tel Suvade askeri kontrol noktasına saldırı düzenlediği ileri sürüldü. Tünel kazılarak gerçekleştirilen bombalı saldırıda çok sayıda rejim askerinin öldüğü, patlamanın bölgede deprem etkisi yaptığı iddia edildi. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde silahlı gruplara düzenlediği operasyonlarda çok sayıda kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...